BESİNLER İLACIMIZ OLSUN, İLACIMIZ BESİNLER OLSUN

TARSUS HABER- Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlediği 'Beyin Sağlığı ve Hafızayı Güçlendiren Besinler' konulu sunum Diyetisyen Hatice Aksan'ın anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi'nde gerçekleşti.

Diyetisyen Hatice Aksan yaptığı sunumda; yağlar, pufa'lar, mega 3, MCN, kolin, vitaminler, mineraller, E vitamini, D vitamini, folik asit, polifenoller, gingko biloba, antioksidanlar, diyet lifi ve çikolata'nın insan sağlığı üzerindeki etkisini anlattı. Dengeli beslenmenin önemine vurgu yaparak düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin diğerlerine oranla daha başarılı, verimli ve daha konsantre olduklarını belirtti. Beyin sağlığına iyi gelen ve alzheimer hastalığında iyileştirici gücü bulunan besinlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Şekeri ve şekerli yiyecekleri azaltmanın, mümkünse şeker ihtiyacını meyvelerden karşılamanın beyin sağlığı için yapılabilecek en güzel iyilik olduğunu söyledi. Hafızayı güçlendirme yollarını dile getirerek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 'Besinler ilacımız olsun, ilacımız besinler olsun' diyerek katılımcılara teşekkür etti.
'Beyin Sağlığı ve Hafızayı Güçlendiren Besinler' konulu sunum Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Diyetisyen Hatice Aksan'na hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. haber. Emine Kuren

0 Yorumlar

Yorum Gönder