Ankara’da Tarsus'un Kurtuluşunun yıldönümü için etkinlik tertip edildi


 TARSUS HABER- Tarsus’un Düşman işgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Ankara’da bir etkinlik tertip edildi.

Bu önemli gün için Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ve Ankara Tarsuslular Derneği’nce (TADER)  düzenlenen etkinlik kapsamında  23 Aralık 2021 Perşembe günü saat 09.00’da Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. Meclis binası içinde) ziyaret edilecek. Saat 11.00’de ise Anıtkabir ziyaret edilerek Kaymakam Kadir Sertel Otcu tarafından Atatürk mozolesine çelenk bırakılacak. Burada Anıtkabir defterine Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan ve TADER Başkanı Semih Özsu’nun günün anlam ve önemi hakkında güzel şeyler yazmasıda güne ayrı bir anlam katacak.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'nun güneyinde işgal edilen şehirler arasında Tarsus bu işgale karşı mahalli örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır. Tarsus halkının işgal kuvvetlerine eşsiz direnişi  sonucunda Fransızlar 27 Aralık 1921 tarihinde Tarsus'tan çekilmek zorunda kalmıştı.

Tarsus' un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır.  27 Aralık Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

0 Yorumlar

Yorum Gönder