TARSUS’TA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMASI


 TARSUS HABER- Tarsus’ta Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor. 1 Ekim-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan haftada etkinlikler  Müftü Ali Can öncülüğünde başladı.

Müftü Can,  Türkiye genelinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tarsus’ta yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yakup Boncuk'un haberine göre Aile ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Müftü Can ve bazı din görevlileri ile basın mensupları katıldı.

Müftü  Can, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının, 'Cami, din görevlileri ve vefa' olarak belirlediğini  belirterek şunları söyledi:

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası   ülkemizde 1986 yılından beri kutlanmaktadır.  Hafta kapsamında mevlit, hatim duası, konferanslar, okul ziyaretleri, kitap dağıtımı, cami ve gençlik buluşmaları programı gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca Şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek  şehitlerimiz ve tüm vefat etmiş kardeşlerimiz için Camilerimizde Mevlit okuttuk.

Pandemi döneminde din görevlilerimiz üzerlerine düşen görevi yaparak, din hizmetlerinin yanı sıra, evinden çıkamayan yaşlı ve muhtaç kişilere yardım ulaştırdı. bunu yaparken çoğumuz kendi imkanlarımız ile yardıma koştuk. Bu nedenle halkımıza karşı bir vefa gösterdik. Din görevlileri olarak tüm yaptığımız çalışmalara vefa ekseninde bakıyoruz. Bu vefalı çalışmalarımız bugünlerde de devam ettiriliyor.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder