TARSUS BELEDİYESİ TARIMIN ZİRVESİNDE

 

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ ne katılıyor.

 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan tarım zirvesinde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Atalarımızın toprağı Tarsus’u yöremize özgü ata tohumlarıyla temsil edeceğiz” dedi.

 Sloganı “Tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler” olarak belirlenen tarım zirvesine 160 CHP’li belediyenin yanı sıra, 300’ün üzerinde tarım kooperatifi de katılacak. Belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünleri fuar alanında sergilenecek. Zirvede, belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar ele alınacak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin tarım politikasını da kamuoyuna açıklayacak.

 Yerli ve organik tarımla sağlıklı yarınlar yaratma gayesinde olduklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Yerli üretimi ve tarımsal gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan topraklarımıza ve ata tohumlarına sahip çıkarak organik ve sağlıklı ürünler yetiştirmek için emek harcıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz ata tohumu projemizle olsun üreticilere verdiğimiz destekle olsun her zaman için üretici odaklı çözümler ürettik. Tarsus bir tarım kenti bizler de yerel yönetimler olarak şehrimizin tarımsal gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmalara katılım sağlıyoruz. Bu amaçla İstanbul’da yapılacak olan tarım zirvesine katılarak hem tarımsal gelişmelerden haberdar olacağız hem de Tarsus’umuza özgü ürünlerimizi tanıtacağız” dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder