“Metro’da temeli 29 Ekim’e kadar atmayı planlıyoruz”


 

MERSİN-HABER- Başkan Vahap Seçer, gün sonunda Kanal 33, Sun RTV, İçel TV ve Koza TV’nin ortak yayında önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplu ulaşımı da sosyal hizmet olarak gördüklerini ifade eden Seçer, Metro projesinin bu açıdan da önem taşıdığını söyledi. Başkan Seçer, Metro projesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Biz ihaleyi gerçekleştirdik. Bunu da açıkladık kamuoyuna. Şu anda yaklaşık olarak 1 milyar lira civarında bir bono ihracı yapacağız. Yani bono satışıyla gerçekleştireceğiz bunu. Temeli de 29 Ekim’e kadar atmayı planlıyoruz. Tabi bu prosedürün uzamaması lazım. Yer teslimi olacak, ilk finansman sağlanacak, firma şantiyesini kuracak, gerekli alet edevatını getirecek. Biz de ilk kazmayı vuracağız diye düşünüyorum.”

 

Merkezi hükümetle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Bakın bir Havaalanı Projesi hala bitmedi. Bunu vatandaş sorgulamalı. Yani Büyükşehir'in bir caddesi 1 ay gecikti diye Meclis’te kıyameti koparan ittifak Meclis üyeleri, havaalanı konusunda mikrofonu alsınlar da Meclis’te bana bir şey söylesinler. Antalya bağlantı yolu yıllar devam ediyor, daha bitmedi. Tarsus Kazanlı Sahil Bandı Projesi 15 bin insan burada iş, aş sağlayacağız, yatırım yapıyoruz, turizm tesisleri yapılacak… Yılan hikayesine döndü. Cumhur ittifakına mensup Meclis üyeleri Mersin Büyükşehir Meclisi’nde mikrofonu alsınlar, bu konuda bana bir şeyler söylesinler” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder