ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ 1 MART’TA TARSUS’TA


Çanakkale ruhunu hatırlatma hedefi ve “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla yola çıkan müze, 1 Mart’ta Tarsus’ta olacak. 

İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 4 gün boyunca Mersin’de olacak.

 25-26 Şubat tarihlerinde Mersin merkezde ziyaretçilerini kabul edecek mobil müze 1 Mart’ta Tarsus’ta, 2 Mart’ta ise Silifke’de olacak. 

Kendinizi adeta Çanakkale Savaşı'nda cephedeymiş gibi hissetmenizi, o ruhu yakalayabilmenizi, o günlere bir nebze olsun tanıklık etmenizi sağlamak amacıyla birebir canlandırılmaya çalışılmış bir proje, Mobil Müzenin Bünyesinde savaş dönemine ait çeşitli materyallerin, videoların ve savaş objelerinin sergilendiği bu tır; dış ses, ambiyans ve tasarımıyla ebediyen yaşayacak Çanakkale ruhunun, Türkiye’nin dört bir yanına taşınmasını sağlamayı amaçlıyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder