Büyükşehir, Refakatçi Evi Projesi’ni Hayata Geçirecek

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde etnik ve mezhepsel ayrımcılık yapıldığına ilişkin iddialar üzerine tartışma yaşandı. Konuyla ilgili bir meclis üyesine yanıt veren Başkan Seçer, “Bu konudaki hassasiyetimi tartıya koyamazsın. Bu konudaki hassasiyetimi, samimiyetimi tartacak kantar yok sizin elinizde. Kim burada ayrımcılık yapabilir? Kim buna müsaade edebilir? Bu ülke milliyetçisiyiz biz. Bu ülkede ayrımcılığı reddediyoruz. Hepimiz kardeşiz. Burası barış kenti, kardeşlik kenti bin kere söylüyorum. Kim kimi ayırabilir, kim kime ötekileştirebilir? Buna müsaade edemeyiz. Siyaset yapma adına siz şehri germeyin” diye konuştu.

Başkan Seçer, tedavi için kent merkezine gelen hastalara refakat eden kişilerin önemli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, ‘Refakatçi Evi Projesi’ni hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Seçer, “Biz bunu otellerimizden hizmet almak suretiyle yapacağız. Hem otel esnafı kazanacak hem de hasta yakınları artık sefil olmayacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, pandemide esnafa destek olmak için bir adım daha atıyor. Başkan Seçer, pandeminin esnafta yarattığı ekonomik sorunlar ve travmalar nedeniyle toplu taşıma araçlarında hem devir işlemlerindeki süreyi hem de kullanım yaşını 15’e çıkaracaklarını duyurdu. Ayrıca, okul servisi yapan esnafın vize ücretlerinde yüzde 90, minibüsçü, halk otobüsü, servisçi ve taksici esnafının vize ücretlerinde ise yüzde 45 indirim yapılacak. Konuya ilişkin teklif, görüşülmek üzere ilgili komisyona sevk edildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder