TARSUS'TA KAYADİBİ’NİN SU HASRETİ SON BULDU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarını kesintisiz

sürdüren MESKİ, vatandaşların su hasretine son veriyor. Tarsus Kayadibi Mahallesi’nin 30 yıldır aynı tarihlerde tekrarlanan içmesuyu sorunu, MESKİ ekipleri tarafından çözüme kavuşturuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) ekipleri, yaptıkları çalışmayla Tarsus  Kayadibi Mahallesi’nin 30 yıllık içmesuyu hasretine son verdi.

 

Tarsus Kayadibi Mahallesi, Berdan Baraj Gölü’nden yatay-yüzer dalgıç pompa marifetiyle eski taş deposuna su alıyordu. Mahalle sakinleri, son dönemlerde mevsimsel koşullar nedeniyle baraj göletindeki su seviyesinin düşmesinden dolayı sağlıklı ve devamlı su alamıyor, bu nedenle de susuzluk sorunu yaşıyordu. Her yıl aynı tarihlerde tekrarlanan bu sorunu gidermek için mahalleye MESKİ tarafından 100 tonluk yeni bir depo yapılarak, Çatalçeşme-Kırkgöz ve Boğazpınar-Defnepınarı su kaynağından beslenen Sağlıklı Mahallesi hattından 2500 metre Ø90’lık HDPE ana isale hattı döşendi. MESKİ’nin çalışmaları ile Kayadibi Mahallesi sakinleri içilebilir seviyede kaliteli içmesuyuna kavuşturuldu.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder