MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTAHANESİ İLE İLGİLİ VAHİM İDDİALAR



SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA COVİD 19'A YAKALANAN  SAYISININ SÜREKLİ ARTMASI NEDENİYLE KORKUYORLAR
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli sağlık personellerine gerekli koruyucu ekipmanların verilmemesi nedeniyle 40’ın üzerinde doktor ve hemşirenin covide yakalandığı ve tedavi altında oldukları iddia edildi.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesindeki doktor ve hemşilerin covide yakalanmalarının sebebinin idarenin almış olduğu yanlış kararlar olduğu iddia edildi.
Şöyle ki; tüm sağlık çalışanları dönüşümlü olarak covid servislerinde çalıştırıldı. Esnek çalışma uygulanmadı. Normal serviste çalışan 32 saat çalıştırılıken, covid 19 servislerinde çalışanlar 40 saat çalışmak zorunda bırakıldı. Örneğin bugün covid servisinde çalışan ertesi gün normal serviste çalıştırıldı. Personele gerekli malzemeler verilmedi. Bu nedenle bulaş çalışanlar arasında yayıldı. Hatta Enfeksiyon Kontrol komitesinin temsilcisi hemşire bile covide yakalandı. Malzeme konusunda üst makamlara şikayette bulunan personellerin şikayetlerinin tehditle geri çektirildiği iddia edildi.
Koruyucu malzeme ve ekipmanların sistemde görülmesine rağmen talebe rağmen çalışanlara verilmediği ve çalışanların bu malzemeleri kendi imkanlarıyla temin etmeye çalıştıkları iddia ediliyor. Dokor vehemşireler sürekli pozitif çalışan sayısının artması ve seslerini kimseye duyuramadıkları için korkuyorlar.
Buradan yetkililere soruyoruz. Ülkemiz 55 ülkeye sağlık malzemeleri yardımında  bulunurken, iddiaye göre  sistemde  görünen koruyucu malzemeler neden Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlık personeline verilmiyor?
Malzeme talebinde bulunan çalışanların şikayetleri tehditle  geri çektirildiği iddiaları doğru mu?
Hastanenin Genel Cerrahi ve Enfeksiyon Servisinde çalışan doktor ve hemşirelerin tamamının covid 19 yakalanmasının nedeni iddia edildiği gibi  yönetimin aldığı yanlış kararlardan dolayı mı bulaş bu seviyelere ulaştı?
Ülkemiz covid 19 salgını nedeniyle  yardım talebinde  bulunan 55 ülkeye tıbbi malzeme yardımında  bulunurken, Mersin Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarının malzeme taleplerinin karşılanmaması sizce de manidar değilmidir.
Kaynak: mersinbolkarhaber

0 Yorumlar

Yorum Gönder