TARSUS SEV ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ AMERİKA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK



Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination'ın (DI) Türkiye Turnuvası’nda, çevre kirliliği ve atıklar konulu  performansları ile ikinci oldular. Tarsus SEV öğrencileri, kazandıkları bu başarıyla ABD’de yüzlerce yarışmacının katılacağı dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar.

Dünyada birçok ülkede düzenlenen uluslararası bir organizasyon olan Destination Imagination (DI); hayal gücünden yenilikçi ve özgün fikirlere ulaşmayı hedefliyor. Destination Imagination’ın Türkiye Turnuvası, Antalya’da gerçekleşti. Yaratıcılık konusunda sınırları zorlayan; katılımcıları takım halinde çalışma, problem çözme, işbirliği, zaman yönetimi gibi birçok konuda geliştirmeyi hedefleyen organizasyonda, Tarsus SEV Ortaokulu takımı hem anlık görev hem de proje sunumu sırasında enerjik performansıyla büyük beğeni topladı.

DÜNYA FİNALLERİNE GİDİYORLAR

Farklı illerden yüzlerce öğrencinin yarıştığı turnuvada Özel Tarsus SEV Ortaokulu Destination Imagination Kulübü öğrencilerinden oluşan Guardians Takımı,  çevre kirliliği ve atıklar konulu performansları ile Project Outreach kategorisinde ikincilik elde etti. Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, bu başarılarıyla, ABD’de 20-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan dünya finallerinde (Global Finals) ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Tarsus SEV Guardians Takımı, dünya finallerinde hem okullarını hem de ülkemizi temsil edecek olmanın gururunu yaşadı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder