VAHAP SEÇER BAŞKAN BAŞKANLAR TOPLANTISINDA

TARSUSLU VAHAP SEÇER BAŞKAN BAŞKANLAR TOPLANTISINDA
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediye Başkanının katılımıyla Adana’da yapılan “Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru’ çalıştayına katıldı. Çalıştay ile ilgili bir değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “31 Mart sonrası CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının bir araya geldiği üçüncü toplantı. İlk durağımız İstanbul’du, daha sonra İzmir ve şimdi de komşu kentimiz Adana’dayız. Önümüzdeki günlerde sıra Mersin’e geldiğinde belediye başkanlarımızı kendi kentimizde de ağırlayacağız” dedi.

Çalıştayda, belediye başkanları başta deprem ve sel olmak üzere doğal afetlere karşı alınacak tedbirler, tarımsal üretim, kooperatifleşme, küresel iklim değişikliği, hava kirliliği, sosyal medya gibi konularda uzmanların sunumlarını dinledi, birbiriyle fikir alışverişinde bulundu.

Doğal afetlere karşı tedbirler değerlendirildi

2020 yılının Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen doğal afet haberleriyle başladığına işaret eden Başkan Seçer, “Bunlar hayatın içinde olabilecek gelişmeler ama özellikle afetlerle ilgili tedbirler almamız gerekiyor. Bunlar daha çok idarenin, merkezi yönetimdir, belediyelerdir, bu konudaki önleyici tedbirleriyle ilgili bir durum. Örneğin deprem konusunda çağın gerektirdiği teknik önlemleri alırsanız, ona göre bir imar planı yaparsanız, yapılaşmaya giderseniz, kentleşeceğiniz yerleri iyi belirlerseniz, bir deprem haritanız varsa ve bunun üzerinde bilimsel çalışırsanız bu tür afetlerde can ve mal kaybını minimuma indirirsiniz. Bunlar önemli. Diğer afetler için de bunlar geçerli. Biz de yeni seçilmiş belediye başkanları olarak her konuyu değerlendirdiğimiz gibi bu konuyu da değerlendiriyoruz” diye konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder