TARIM İŞÇİLERİ, BÜYÜKŞEHİR’İN OTOBÜSLERİYLE MERKEZE TAŞINDI


Doğu Akdeniz genelinde etkili olan sağanak yağış, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde ova bölgede bulunan mahallelerde çadırlarda yaşayan tarım işçilerini yine olumsuz etkiledi.
Sağanak yağış nedeniyle kaldıkları çadırlar sudan etkilenen ve çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu yaklaşık 300 kişi, Tarsus Kaymakamlığı’nda oluşturulan Kriz Masası’nın aldığı kararla, kent merkezine taşındı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Ulaşım Birimi tarafından tahsis edilen otobüslerle Bağlar Mahallesi’nde bulunan ve spor okulu olarak kullanılan spor salonuna taşınan ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu gruba, Büyükşehir tarafından sıcak çorba, su ve çay dağıtılıyor.
Gece saatlerinden itibaren başlayan ve özellikle öğle saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağıştan dolayı olumsuz etkilenen çadırda yaşayan tarım işçileri, yanlarına aldıkları birkaç eşya ile birlikte otobüslere binerek kent merkezine taşındı.
Tarım işçileri, sağlık hizmetleri de verilecek olan salonda, ekiplerin kontrolünde yağış etkisini yitirene kadar misafir edilecek.
Geride kalan Ocak ayı içerisinde de yine bölge genelinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı ovada birçok noktada bulunan çadırlar sular altında kalmış, Büyükşehir’in otobüsleriyle mağdur tarım işçileri merkeze taşınarak ihtiyaçları karşılanmıştı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder