ÖZGECANIMIZI UNUTMADIK



YAKUP BONCUK YAZDI

ÖZGECANIMIZI UNUTMADIK
Dün gibi..
11 Şubat 2015..
O kara gün unutulur mu?
Tarsus’ta 2015 yılında bindiği  araçta kaçırılarak vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölüm yıl dönümü 11 Şubat.
Bu güzel kızımızı dünya unutmadı. . Onun acısı hala sıcak.
Tepkimiz büyük.
Bugün, 5 yıl evvel insanlığımızı sorgulatan, kanımızı donduran ve inanmakta güçlük çektiğimiz bir vahşetin derin üzüntüsünü hala ilk günkü gibi yaşamaktayız.
11 Şubat 2015 akşamı yalnız, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan kardeşimiz, değil Türk toplumunun ahlaki değerleri de saldırıya uğramıştır. Bu kara gün tarihi boyunca kadını yücelten ve yükselten bir anlayışı benimsemiş olan milletimizin hafızasından asla silinmeyecektir.
Hayatının baharında hayalleri, tebessümleri ve en önemlisi yaşama hakkı, insanlıktan nasibini almamış, vicdan yoksunu soysuzlar tarafından elinden alınan Özgecan kardeşimiz yakınlarının ve ailesinin yüreğini yakmakla kalmamış tüm Türkiye’yi dehşete düşürmüş, kız çocuklarını ve ailelerini olumsuz yönde etkilemiştir..

İslam’ın kadına verdiği değerin yüce değer olduğunu bilmeliyiz.
Bunun yanı sıra mensubu olduğumuz İslam dininin emir ve yasaklarına göre yaşamını sürdürme mücadelesinde olan Müslüman alemi, kadının İslamiyet’teki yeri ve önemini hatırlamalı ve hatırlatmalıdır. Ancak bu şekilde yüce Allah’ın yarattığı en kutsal varlığa, kadına, hakettiği değeri gösterebileceğimiz inancındayız.
Merhume Özgecan ASLAN kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve metanet diliyor, bu acıların tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Veda Hutbesi’nden ‘’siz kadınları, Allah’ın emaneti olarak aldınız..!’’ (Hz. Muhammed (s.a.v) Allah’ın emanetine sahip çıkabilenlerden olun.
Xx
BİR FATİHA
Evet  Özgecan Aslan’ı unutmadık.
O güzel kızımızın  ruhuna dualar edelim bugü yine.
Yarında edelim. Sonraki günlerde de..
Bu güzel kızımızı dünya unutmadı.
Ölüm yıldönümünde  bizlerde unutmuyoruz.
Rahmetle anıyoruz.
Ama o günlerin acısı hala yüreklerimizdeydi..


0 Yorumlar

Yorum Gönder