TARSUS KENT KONSEYİ MAHALLE MECLİSLERİNİN İLKİ ALTAYLILAR MAHALLESİNDE KURULDU


      
Tarsus Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ilk olarak Altaylılar mahallesinde kuruldu ve ilk toplantısını yaptı.
Kent Konseyi mahalle meclislerini kurarak orada yaşayanların kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi olmalarını amaçlıyor.
       Mahalle Meclisinin başkanlığını o mahallenin seçilmiş muhtarı yapıyor. Muhtarlık azaları, mahallenin öğretmeni, veli ve öğrenci temsilcileri, sağlık çalışanı, din görevlisi, o mahallede olan dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri meclisin doğal üyeleri oluyor. Doğal üyelere ek olarak mahalle meclisine katılıp katkı vermek isteyen mahalle sakinleri de belli sayıda katılıyorlar.
       Kent Konseyi destek ve koordinasyon görevi yapıyor. Mahalle Meclisinde yerel yönetimle ilgili alınan kararların birinci elden takibini belediye temsilcisi aracılığıyla sağlıyor.
       Altaylılar Mahalle Meclisinin ilk toplantısı Tarsus Tenis Kulübü'nde yapıldı. Toplantıya mahalle muhtarı Perihan Özcan, yukarıda belirtilen doğal üyeler ve mahalle temsilcileri katıldılar. Meclisin amacı, yapısı ve çalışma takvimiyle ilgili genel görüşmenin ardından mahallenin ihtiyaç ve sorunları etraflıca dile getirildi, görüşüldü.
       Pazar yeri, sanat evi, trafik, sokak hayvanlarının durumu, sosyal etkinlikler ve bisiklete binme eğitimi gibi birçok farklı konu ele alındı. Bu konularda mahalle muhtarının başkanlığında küçük çalışma grupları oluştu.
       Toplantı tüm katılımcıların pozitif enerji ve motivasyon yüklü geribildirimleriyle ayda bir toplanmak üzere sona erdi. Ele alınan konular üzerinde çalışmalar yapılarak bir sonraki mahalle meclisi toplantısında sunulacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder