ÇUKUR’UN YAŞAM TIR’I HASAN USLU İÇİN TARSUS’A GELDİ



SHOW TV'de yayınlanan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan "Çukur" dizisi ve Kansersiz Yaşam Derneği’nin “Çukur'da Umut Var-Umut Yaşatır” sloganıyla düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki ‘YaşaTIR’ Hasan Uslu adlı Bil Koleji öğrencisi için Tarsus'a geldi.

Türk Kızılay’ın proje ortağı olduğu, sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki YaşaTIR ile birlikte gelen Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Didem Kaymaz, yönetim kurulu üyesi Begüm Kayar ile birlikte Tarsuslu 10 yaşındaki lösemi hastası Bil Koleji 4. Sınıf öğrencisi Hasan Şamil Uslu’ya çare bulabilmek için Yarenlik alanına konuşlandırılan tırın içinde Basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkan yardımcısı Füsun Kaleli, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın eşi Derya Bozdoğan, Bil Koleji kurucu Müdürü Ender Portakal, sınıf öğretmeni Bedir Damar, lösemi  hastasının annesi Nebiha Uslu ve lösemi hastası öğrenci Hasan Şamil Uslu ile sınıf arkadaşlarının da katıldığı Basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Dida Didem Kaymaz, kendisinin de 9 yıl kanserle mücadele edip, sağlığına kavuştuğunu belirterek, “Şimdide Tarsuslu lösemi hastası Hasan Şamil Uslu’ya çare bulabilmek için Tarsus’a geldik. “Çukur” dizisi ile “Çukur'da Umut Var” diyerek bir yolculuğa çıktık ve çok güzel bir aile olduk. "Kızılay bu projede bizim en önemli işbirlikçimiz. Biz Kan ve kök hücre bağışının hayat kurtardığına dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Kayar ise yaptığı konuşmada, kök hücre ve kan bağışı topladıklarını ifade ederek, “İnsan damarlarında bir süper kahraman barındırıyor, içimizdeki süper kahramanı çıkarmak için sadece 3 tüp kan vermeye herkesi davet ediyoruz” dedi.

Belediye Başkan yardımcısı Füsun Kaleli erken teşhisin kanseri yenmede son derece önemli bir faktör olduğunu ifade ederek, Kansersiz Yaşam Derneği ve Türk Kızılayı’nın bu önemli projesini takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Belediye Başkanının eşi Derya Özinç Bozdoğan ise Kansersiz Yaşam Derneğinin duyarlılığına teşekkür ederken, gdo'lu ürünlerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve kansere neden olan genetiği değiştirilmiş ürünlere dikkat çekti.

Lösemi hastası Hasan Şamil Uslu’nun annesi Nebiha Uslu ise, 3 Haziran 2019 tarihinde gittikleri doktorun ayağındaki noktalar nedeniyle araştırma yapmak üzere gittikleri Adana’da oğluna lösemi teşhisi konulduğunu, şu anda tedavisinin devam ettiğini belirterek, “6 aylık bir tedavi süreci var. Bu süre içinde tedaviye olumlu tepki alınırsa ilik nakline gerek kalmayacak inşallah. Ama aksi olursa ilik nakline ihtiyacımız olacak. Biz her ihtimale karşı tedbir amaçlı ilik nakli yapılacak gibi kök hücre arıyoruz. Şu ana kadar ilik nakli uyan kimse çıkmadı ama biz ümitliyiz. Bize bu imkanı sağlayan okul yöneticilerine ve Kansersiz yaşam derneğine teşekkür ederiz” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder