GİRİŞİMCİ PAZARI KURDULAR GELİRİNİ MS HASTALARINA BAĞIŞLADILAR


Öğrencilerin girişimcilik becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Tarsus SEV İlkokulu’nda 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından “Girişimci Öğrenci Pazarı” düzenlendi. Küçük girişimciler kendi tasarladıkları çeşitli ürünleri, evde kullanmadıkları fazla oyuncaklarını, CD’lerini, ev yapımı kurabiye ve kekleri satışa sundular. Elde ettikleri geliri MS hastalarının tedavisine katkıda bulunmak üzere Türkiye Multipl Skleroz Derneği’ne bağışladılar.
Girişimcilik ruhunun küçük yaşlarda aşılanması amacıyla Tarsus SEV İlkokulu’nda fark yaratan bir etkinlik düzenlendi. Mart ayının ilk haftasının “Girişimcilik Haftası” olması nedeniyle Tarsus SEV İlkokulu’nda 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından okulda “Girişimci Öğrenci Pazarı” düzenlendi.
Öğrencilerin girişimci yanlarını ortaya çıkarmak, girişimcilik ruhu ve girişimcilik becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, satış yaparak para üstü alıp vermeyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen “Girişimci Öğrenci Pazarı”nda 4. Sınıf öğrencileri, satış yapmak için stant kiraladılar ve satacakları ürünleri belirlediler.
GELİRİNİ BAĞIŞLADILAR
Tarsus SEV’in küçük girişimcileri; kendi tasarladıkları çeşitli ürünler ve aynı zamanda evde kullanmadıkları fazla oyuncaklar, oyun CD’leri, kırtasiye malzemeleri, kitap, ev yapımı kurabiye, kek ve benzeri yiyecekler, ev yapımı sağlıklı içecekler, takı-tokalar, yaptıkları resimleri, seramik objeleri vb. pek çok üründen oluşan stantları açtılar ve satışa sundular. Okulun 1., 2.ve 3. sınıf öğrencileri de öğrenci pazarını ziyaret ederek istedikleri ürünleri  satın aldılar. Ayrıca idareciler ve öğretmenler de alışveriş yaparak öğrenci pazarına katkı sağladılar.Keyifli bir panayır havasında geçen etkinlik sonrasında öğrenciler, satışlardan elde ettikleri geliri MS hastalarının tedavisine katkıda bulunmak üzere Türkiye Multipl Skleroz Derneği’ne bağışladılar.

0 Yorumlar

Yorum Gönder