VATAN PARTİSİ KADIN ADAYLARI ÖZGECAN’ın MEZARINI ZİYARET ETTİ


Dört yıl önce vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan ölüm yıldönümünde unutulmadı.

Vatan Partisi Mersin kadın Belediye Başkan adayları, Mersin şehir mezarlığında bulunan Özgecan’ın mezarını ziyaret ederek gül bıraktılar. Vatan Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Lerzan Özgenç, Toroslar ilçesi adayı Nursel Işıksoy, Mezitli  ilçesi adayı  İjlal Çürüksu ve Yenişehir Belediye Başkan adayı Furkan Derecik katıldı.
 
Anma töreninde konuşan  Lerzan Özgenç şunları belirtti “Şu anda dört yıl önce vahşi bir cinayete kurban giden kızımız Özgecan’ın mezarı  başındayız. Yüreğimizi kanatan bu cinayetin ardından hala kadın cinayetleri işlenmeye devam ediyor. Son on yıl içinde 2337 kadın şiddet görerek hayatını kaybetmiştir. Yalnızca cezai müeyyideleri uygulamak bu cinayetleri durdurmaya yetmemiştir. Biz Cumhuriyet’in yetiştirdiği kadınlar olarak Cumhuriyet Kültürünü yeniden inşa edeceğiz. Tüm milletimizin Özgecanlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmasını diliyoruz.
Biz Vatan Partisi kadın belediye başkan adayları olarak kadınlarımıza şunu söylüyoruz: Ey Türk Kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”  dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder