TARSUSLU ÇOCUKLAR TEKNOLOJİ ODASI’NA KAVUŞTU



Tarsus’ta öğrenciler tam donanımlı Tarsus SEV Teknoloji Odası’nda maker çalışması yapacak, elektronik ortamda 3 boyutlu tasarımlara imza atacak. ABD Adana Konsolosluğu’nun yarışmasında 1000’in üzerinde başvuru arasından seçilerek hibe almaya hak kazanan Tarsus SEV Ortaokulu Teknoloji Odası, ilçedeki devlet okullarındaki öğrencilere de ev sahipliği yapacak

Tarsuslu çocuklar tam donanımlı yepyeni bir teknoloji laboratuvarına kavuştu. Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus SEV Ortaokulu’nda hizmete sunulan Teknoloji Odası, Tarsus’taki yüzlerce öğrencinin teknoloji alanındaki çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

ABD Adana Konsolosluğu tarafındangeçtiğimiz yıl Small Grant Proje Yarışması düzenlendi. Yarışmada,1000’in üzerinde proje arasından Tarsus SEV Teknoloji Odası seçilerek hibe almaya hak kazandı. Tarsuslu çocukları teknoloji ile buluşturup, yaratıcılıklarını geliştirebileceklerisosyal sorumluluk çalışmalarına ev sahipliği yapacak Tarsus SEV Ortaokulu Yüzüncü Yıl Binası’nda yer alan Teknoloji Odası, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

KONSOLOSLUK DESTEĞİYLE KURULDU

Tarsus SEV Teknoloji Odası’nın açılış törenine;ABD Adana Konsolosu AlejandroHootBaez ve ekibi, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Genel Müdürü Binnur Karademir, SEV Tarsus Kampusu yöneticileri, Tarsus SEV Ortaokulu kadrosu, Okul Aile Birliği temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törenle açılan Teknoloji Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okulları ile ortak yürütülen “Dream, Design, Produce” (Hayal Et, Tasarla, Üret)mottosuylayola çıkılan sosyal sorumluluk projesi için kullanılacak. Tam donanımlı Teknoloji Odası, 500'e yakın öğrenciyi, teknoloji ile harmanlanan maker çalışmaları ile buluşturacak. Teknoloji Odası’nda, özellikle ihtiyaç sahibi çocukların aklı, kalbi ve elleriyle üretim becerileri kazanmasını hedefleyen ve bu amaca ulaşmak için el becerisi makinelerinden oluşan bir laboratuvar bulunacak.

3 BOYUTLU TASARIMLAR YAPACAKLAR

Laboratuvar içinde ayrıca bir de ahşap tasarım atölyesi yer alacak. Laboratuvarda, “Ahşap Şekillendirme ve Tasarım Seti” ile birlikte kardeş okullardan gelecek öğrencilere üretme olanağı sağlanacak. Laboratuvarda, elektronik ortamda 3 boyutlu tasarımlar yapılacak ve daha sonra bu tasarımlar ahşap atölyesinde ürüne dönüştürülecek. Proje çalışmalarına katılan öğrenciler,  modern zamanın gerektirdiği yaşamsal ve teknolojik becerilere hakim olurken özgüven kazanmış olacaklar.

0 Yorumlar

Yorum Gönder