ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN


Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile etkinlik gerçekleştirildi.
81 ilde eş zamanda yapılan etkinlik ilçemizde Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Atatürk caddesi yarenlik alanı girişinde  merkez PTT binası önünde bulunan kavşakta  yapıldı.
Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.
‘’Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’’ Sloganı ile İlçemizde Yarenlik Alanı girişinde  gerçekleşen  etkinliğe Kaymakamımız Yüksel Ünal,İlçe Jandarma Komutanı Bnb .Burak Demirtaş,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç,İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal,İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli,kurum amirleri ve Sadık Eliyeşil  Orta Okulu öğrencileri  katıldı.
 Kaymakamımız Yüksel Ünal etkinlikte  yaptığı konuşmada, Yaya geçitlerinin çok önemli olduğunu belirterek kampanya ile farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.   "İnsan hayatı her şeyden öncelikli, her şeyden daha önemlidir. İnsan, hayatta değer verebileceğimiz her şeyin önünde olan bir varlıktır. Yaya güvenliği bu açıdan çok önemlidir diyerek tüm sürücülerinde bu  kampanyaya destek vermesi çağrısında bulundu.
Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında gerekli eğitim ve görev verilen İlçemizde görev yapan kolluk personelleri okul ve yaya geçitlerinde görevlendirilerek  yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, yaya geçitlerinin  teşvik edilmesi ve yayaların güvenli bir şekilde yaya geçitlerini kullanmalarının sağlanması amacına yönelik farkındalık sağlayıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirildi. Etkinliğin yapıldığı yaya geçitinde görevli kolluk personeli tarafından hazırlanan el broşürleri sürücü ve yayalara dağıtıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder