OKUL MUTFAĞINDA REÇEL YAPIP SATTILAR KARDEŞ OKULA SPOR MALZEMELERİ ALDILAR


Tarsus SEV İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, bu yıl toplum hizmetleri çalışmaları kapsamında Kulak Köyü İlkokulu’nu kardeş okul seçtiler. Tarsus SEV öğrencileri, okul mutfağında okulun aşçısıyla birlikte reçel yaptılar. Daha sonra reçelleri satıp elde ettikleri gelirle kardeş okul için spor malzemeleri aldılar. Ayrıca topladıkları kitapları ve oyuncakları da arkadaşlarına hediye ettiler
 Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus SEV İlkokulu’nun 2’nci sınıf öğrencileri, “Birlikten Kuvvet Doğar” sloganıyla, örnek bir proje gerçekleştirdiler. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde Kulak Köyü İlkokulu’nu kardeş okul seçtiler ve onlara destek olmak için fikirler ürettiler.Tarsus SEV öğrencileri,okul mutfağında, okudukları ‘Reçelli Şiirler’ kitabından yola çıkarak, okul aşçısının desteğiyle reçeller yaptılar. Daha sonra yaptıkları reçellerin satışınıda okulda gerçekleştirdiler ve elde ettikleri gelirle kardeş okuldaki arkadaşlarına spor malzemeleri aldılar.
 
BİRLİKTEN KUVVET DOĞDU
Kulak Köyü İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerini Tarsus SEV İlkokulu’nda misafir eden öğrenciler, kardeş okuldan arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli atölye etkinliklerine katıldılar, şarkılar söylediler ve oyunlar oynadılar.
Tarsus SEV öğrencileri, günün sonunda, elde ettikleri gelirle aldıkları futbol, voleybol ve basketbol topu, badminton seti, ip atlama seti gibi spor malzemelerini arkadaşlarına takdim ettiler. Ayrıca okumuş oldukları kitaplarını biriktirerek onlara hediye ettiler. “Oyuncağımı da paylaşırım” diyerek, kardeş okuldaki arkadaşlarınaoyuncaklarını hediye ettiler, onlar için hazırlamış oldukları kartları sundular.

0 Yorumlar

Yorum Gönder