BAŞKAN CAN’A BARBAROS MAHALLESİNDE SEVGİ SELİ


Tarsus Belediyesi ve Gamgam Grubun desteğiyle Barbaros Mahallesinde yapımı tamamlanan ve Ahmet Gamgam’ın adının verildiği Cami ve Taziye evi düzenlenen törenin ardından ibadete açıldı.

Yoğun kalabalığın karşıladığı Başkan Can’ı Barbaros mahallesindeki hemşehrileri bağırlarına bastı.
Trabzonspor Kulübü Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nunda katıldığı Barbaros Cami ve Taziye Evi açılış programında ilk Cuma namazı kılındı.
Namaz çıkışı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Törende ilk olarak söz alan Barbaros Mahallesi Muhtarı Salih Başkan, yapılan hizmetler için Başkan Can’a teşekkür etti.

Başkan, ‘“Mahallemizin cami ihtiyacını başkanımıza iletmiştik. Sağolsun kendisi bu konuda hemen girişimlere başlamıştı. Bugün burada ibadete açıyor. Değerli başkanıma, Gamgam gruba mahallem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, görevde bulundukları süre zarfında en çok öne çıkan özelliklerinin ayrım yapmamak, ötekileştirmemek olduğunun altını çizdi.

AYRIM YAPMADIK, ÖTEKİLEŞTİRMEDİK
Başkan Can, “Sevgili Hemşerilerim Rabbimin izni sizlerin de duası ve desteğiyle Türkiye’de 14 cami yapan belediye sadece Tarsus Belediyesi bununla da gurur duyuyorum. Bu mahalleyi ziyaret ettiğimde muhtarımızın ve amcalarımızın isteği ve ihtiyacı olan hizmet cami idi. Arsası için Ahmet Okyay Beye ait olan Caminin kaba inşaatı için de Nuri Gamgam Beye şahsım, kurumum ve Tarsus halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Mahallemizin diğer ihtiyaçlarını da biliyorum. Bizim işimiz, mesleğimiz belediyecilik. İnşallah ikinci dönemimizde mahallemize hizmetlerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum. Barbaros mahalle sakinlerimiz, esnaflarımız gecenin saat ikisinde Şevket Canı tek başına bağrına bastı. Bizi sahiplendi. Rabbim hepinizden razı olsun. 22 yıl boyunca çalışan, son 5 yılda belediye başkanı olarak hizmet veriyorum. Hiçbir vatandaşımızı ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden, dili, dini, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun Rabbimin rızasını kazanmak için hizmet ettim. Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, yaşamaktır. Belediyecilik, şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızı kucaklamaktır, sevmektir. Belediyecilik, bir tek vatandaşımızın bile burnu kanamaması için çalışmaktır. Biz bunu siz değerli hemşerilerimizle beraber başardık. Birinci önceliğimiz Tarsus’umuzda huzurumuzun kardeşliğimizin bozulmamasıdır. Her gittiğim yerde belirtiyorum. Gözümüzün önünde Suriye örneği var. 

Dün olduğu gibi bugün de yarında huzurla birlikte yaşayacağız. Bizim görevimiz sadece yol, park yapmak değil, bizlerin görevi çocuklarımıza daha güzel bir şehir bırakmak. Sizlerden ricam anne babalar olarak çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkalım. Vatana, millete, memlekete faydalı olması için çocuklarımıza gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkacağız.  Belediyecilik bütün insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde yaşamasını sağlamaktır ve biz bunu uyguladık.   Bizim için Barbaros Mahallesi neyse Yeni mahalle o, bizim için Yeşil Mahalle neyse Fahrettinpaşa o, bizim için Yenice neyse Bahşiş o. Biz buna göre hizmet ettik buna göre de etmeye devam edeceğiz. 22 yıldır Tarsus’un bütün sokaklarında alın terimiz, ayak izimiz ve de imzamız var. Cumhur ittifakı olarak huzurlarınızdayım. Cumhur ittifakı haricinde de diğer partili hemşerilerimin de oylarının alayına talibim.

ÇOCUKLARIMIZA DAHA İYİ BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yine Cumhur ittifakı adayı olarak Hamit Başkanla beraber iktidarın gücüyle Tarsus ve Mersin hizmete doyacak. Hiç birinizin endişesi olmasın. Bizim mesleğimiz belediyecilik. Şehrimizi belediyeciliği bilmeyenlere Tarsus’umuzu bırakmayacağız. Sandıkları patlata patlata yine bu seçimi kazanacağız. Futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Elimizi vicdanımıza koyalım. 5 yılda Şevket Can çalıştıysa oylarınızı verin. Çalıştıysam, ayrım yapmadan, ayırmadan, gece uyumadan gündüz yorulmadan çalıştıysam hakkımı verin. Biz bu şehrin sigortasıyız. Bu güzel şehirde gençlerimiz ve çocuklarımıza daha bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz.“ şeklinde konuştu.

TARSUS’A DEVASA HİZMETLER YAPACAĞIZ
Mersin’e ve Tarsus’a devasa hizmetler yapmaya hazır olduklarını belirten AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, “Şevket Başkanımızla birlikte Tarsus’u olduğu konumdan daha ilerilere götüreceğiz inşallah’’ dedi.

Milletvekili Özkan, ‘’Bugün sağlık bakanımız aramızdaydı. Tarsus’ta devam eden hastane inşaatımızı ziyaret ettik. İnşaat son hızla devam ediyor. Havaalanımızın inşaatı devam ediyor. Nisan sonuna doğru uçak piste inecek şekle gelecek inşallah. Tarsus Üniversitemiz 2018’de başladı. Gıda Organize Sanayi gibi diğer projelerle devam ederek Tarsus’u çok kalkındıracağız. Mersin’de Hamit Tuna ve Tarsus’ta Şevket Can’ın başarıları için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Program kurban kesimi, okunan dualar ve kurdele merasiminin ardından sona erdi. Program sonunda Başkan Can mahalle çocuklarına hediyeler verdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder