TARSUS GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2019 YILINA HIZLI BAŞLADI


Mersin İli, Tarsus İlçesi, Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı Mahalleleri/Köyleri sınırları içerisinde 5 milyon üç yüz bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan ve bölge açısından çok büyük önem arz eden Organize Sanayi Bölgesinde ilk arazi alımı yapıldı.
Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 15 adet taşınmaz Tarsus Gıda İhtisas OSB tarafından satın alındı.
İmza İşlemine Tarsus Belediye Başkanı ve TGİOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket CAN, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda TGİOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili H. Ruhi KOÇAK, Tarsus Milli Emlak Müdürü Şerafettin ÇAĞATAY, TGİOSB Bölge Müdürü Ş.Caner ÖZCAN ve Tarsus Tapu Müdür Yardımcısı Ahmet TATLI katıldı.
Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait arazilerinin devri ile ilgili imzaların atılmasıyla ilk satın alma işlemini tamamlamış oldu.
2017 Yılının Kasım ayında tüzel kişilik kazanan TGİOSB tarım ürünlerinden hayvansal ürünlerin işlenmesine, ambalajlamadan paketlemeye kadar pek çok alanda hizmet verecektir.
Ülkemizde ve bölgemizde artan işsizliği engelleyerek bireylerin ekonomiye katkısını arttıracak olan proje yaklaşık 15 bin kişiye doğrudan, 40 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacak, 55 bin kişiye ekmek kapısı olacaktır.
TGİOSB’ye, bölgemizden ve yurt dışından, ülkemize ekonomik değer katacak bir çok yatırımcı talepte bulunmuş olup talepler gelmeye devam etmektedir.

0 Yorumlar

Yorum Gönder