MİLLİ İŞLETİM SİSTEMİ PARDUS’A YERLİ GÜVENLİK YAZILIMI GELİŞTİRİLDİ.


16-18 Ocak 2019 tarihlerinde kapılarını Doha Exhibition Convention Center’da  3. defa açan Turkey Expo  Qatar etkinliğinde “Platinum Technology Sponsor” olarak yer alan şirket, Pardus için geliştirdiği Yerli Antivirüs Güvenlik Yazılımının tanıtımını gerçekleştirdi.
Turkey Expo Qatar fuarı açılışı Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı H.E. Sultan Bin Rashid Al-Khater ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati'nin kurdele kesimiyle gerçekleştirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyetin fuarı ziyareti ile de devam etti.
Türkiye’nin yazılım sektöründe gelişmiş teknolojilere sahip olduğu, bu ürünlerin de bu gelişmeler sonucunda ortaya çıktığı, Türkiye’de özellikle yüksek teknoloji geliştiren girişimcilere destekler verildiği, CHOMAR Antivirüs güvenlik yazılımının Türkiye’de %100 yerli imkanlarla geliştirildiği ve Pardus’a Antivirüs çözümü sunan yerli tek ürünün olduğu belirtildi. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı ise, Katar’ın sürekli siber saldırı aldığını, bu ürünlerin Katar için önemli olduğunu ve Katar’lı kurumlara bu ürünlerin tanıtım ve iş birliği yapılması için ziyaret edilmesi gerektiğine değindi.
Şirket CEO’su Serkan Bilgehan Üstündağ, Yerli ve Milli işletim sistemi olan Pardus’un Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teknolojide “yerli ve milli ürünler” çağrısından sonra büyük bir önem kazandığını belirterek, Türkiye’de Pardus işletim sistemine uygun ilk ve tek Antivirüs yazılımını geliştirdiklerini, CHOMAR Antivirüs Güvenlik yazılımına Devlet Malzeme Ofisi Tekno Katalog kapsamında da ulaşılabileceğini belirtti.
Aynı zamanda büyüyen siber güvenlik pazarı hakkında bilgi veren Üstündağ, Küresel siber güvenlik pazarının 2022'ye kadar 240 Milyar dolara ulaşmasının, Ortadoğu pazarının ise 2022 Yılında 22 Milyar Doları aşmasının beklendiğini, dolayısıyla 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için ülke olarak bu sektörden muhakkak pay alınması gerektiğini belirtti. Akıllı televizyonlardan, mobil cihazlara kadar geniş bir yelpazede ürünlerinin olduğunu, bireysel veya kurumsal müşterilere çözüm sağladıklarını belirten Üstündağ, herkesi yerli siber güvenlik ürünleri kullanmaya davet ettiğini belirtti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder