TAC’NİN 130. YIL PANELİ 3 KUŞAK MEZUNU BULUŞTURDU


Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak eğitim veren Türkiye’nin en köklü okulları arasında yer alan Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 130 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyor. ‘Liderler okulu’ olarak bugüne kadar binlerce mezun veren TAC’de 130. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen panelde, konuşmacı mezunlar, çocukları ve torunlarıyla birlikte üç kuşak tarihi kampüste buluştu.
“Türkiye için liderler, dünya için liderlik” ilkesiyle Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak hizmet veren Tarsus Amerikan Koleji (TAC), 130 yılı geride bırakmanın gurunu yaşıyor. Yüzyılı aşan tarihinde liderler yetiştiren bir dünya okulu olarak öğrencileri kucaklayan TAC, yatılılık geleneği, IB (Uluslararası Bakalorya) Diploma programı ve İngilizce hazırlık sınıfıyla hizmet sunmaya devam ediyor.
Aralarında politikacı, hukukçu, mühendis, doktor, sanatçı, sporcu, bilim insanı, sanayici ve diplomatların bulunduğu binlerce kişiyi mezun etmiş olan TAC; 130. yıl kutlamaları kapsamında düzenlediği panelde eski ve yeni mezunlarını öğrencilerle buluşturdu.

ÜÇ KUŞAK TAC’Lİ BULUŞTU
Okulun Tarsus’taki tarihi kampüsünde bulunan Talas Oditoryum Salonu’nda düzenlenen TAC 130. Yıl Paneli’ne, okulun1947 mezunu Cevdet Naci Gülalp, TAC’84 mezunu oğlu Ali Naci Gülalp ve halen TAC’de öğrenciliği devam eden iki torunuyla birlikte katıldı. 3 nesil TAC’li olan Gülalp Ailesi’nin buluştuğu panelde konuşan TAC’47 mezunu Cevdet Naci Gülalp, okulun tarihini anlattı ve öğrencilere TAC’li olmanın, köklü bir geleneğe de ait olmak anlamına geldiğini söyledi.
Panelin diğer konuğu TAC’81 mezunu, Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Emre Toğrul oldu. Bir oğlu TAC’den 2008 yılında mezun olan, diğer oğlu ise halen Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nda eğitime devam eden Prof. Dr. Toğrul, kendisinin hem bir bilim insanı hem de hastane kurucusu bir girişimci olduğuna dikkat çekerek, bunu da TAC’de aldığı bütünsel eğitime borçlu olduğunu söyledi.

BASKET, MÜZİK, İNSAN KAYNAKLARI
TAC’nin 1986 mezunu Özlem Palabıyık ise basketbolcu, müzisyen, insan kaynakları uzmanı ve bireysel koç olduğuna dikkat çekti. Bu kadar çok yönlü olabilmesini TAC’de aldığı eğitime borçlu olduğunu vurgulayan Palabıyık, “İlk paramı profesyonel basketbolcu olarak kazandım. Aynı zamanda TAC’de öğrenciyken okulun efsane ECHO grubunda solistlik yaptığım için müzik kariyerimde de ilerledim. TAC’de kendimi keşfedebileceğim, yeteneklerimi destekleyen bir eğitim aldım ve bu sayede de kariyerimde çok farklı alanlarda başarılı olma imkanı yakaladım” diye konuştu.

Akademik çalışmalarına Mersin Üniversitesi’nde devam eden Dr. Banu Sönmez Tümay ise TAC’den 1983 yılında mezun olduğunu belirtti ve okulun ilk kız mezunlarından olduğunu söyledi. TAC’de kız öğrencilerin alınmasıyla yepyeni bir dönemin başladığını anlatan Tümay, bu sayede kendisinin de hayatının değiştiğini ve TAC sayesinde özgüvenli, ulusal değerlere saygılı bir dünya vatandaşı olarak hayata atıldığını ifade etti.



0 Yorumlar

Yorum Gönder