TARSUS GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI



Kısa adı Tarsus GİOSB olan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Tarsus GİOSB)  düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.
May Life Toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin  OSB başkanı Sabri Tekli, Tarsus ticaret Borsası başkanı Murat Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, Tarsus ve Mersin Büyükşehir belediyesi temsilcileri ve bazı meclis üyeleri, çeşitli oda ve dernek başkanları, işadamları ve basın mensupları katıldı.
15 Bin Kişiye  doğrudan , 40 Bin kişiye dolaylı İstihdam sağlayacak, 55 bin kişiye  ekmek kapısı olacak olan GİOSB, bölgedeki tarım ve gıda ürünlerinin işlenmesi yönelik yatırımcının çekilmesi için büyük önem arz eden  bir kuruluş oldu.
 TGİOSB (Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi)nin tanıtım toplantısına yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.
 Açılışta konuşan TSO Başkanı Ruhi Koçak “Tarsus’un  Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı Mahalleleri/Köyleri sınırları içinde 530 Hektar alan üzerine kurulacak Organize Sanayi Bölgesinde, Gıda Ürünlerinin imalatı, Etin işlenmesi ve Saklanması ile Et ve Balık (Deniz) ürünlerinin İmalatı, Sebze ve meyvelerin işlenmesi ve saklanması, bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlarının imalatı, fırın ve unlu mamuller imalatı, diğer gıda maddelerinin imalatı, hazır hayvan yemleri imalatı,gıda ürünleri ve içecek imalatı gibi tarıma ve gıda ürünlerine dayalı sanayi ve alt sanayi sektörlerinin faaliyet göstereceği TGİOSB 15.000 kişiye doğrudan ,40 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacak, 55 bin kişiye ekmek kapısı olacak.
Nüfusun hızla arttığı dünyamızda gıda sektörüne olan ihtiyaçta hızla artmaktadır. Çukurova’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri katma değere dönüştüren, sanayiye, yatırımcıya artı değer sağlayan, sadece bugünü değil, geleceğin ekonomisine yön verecek olan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’nin sanayi, ekonomi ve gelişim üssü olacak.
Gerek istihdam, gerek çok ciddi ekonomik katkı sağlayıp hareketlendirecek olan sanayi bölgesi  için yatırımcılarımız desteğini bekliyoruz” dedi.
5 milyon 300 bin metrekarelik alana  kurulacak olan Gıda sanayi bölgesi tarım ürünlerinden hayvansal ürünlerin işlenmesine, ambalajlamadan paketlemeye, kadar pek çok alanda hizmet verecek. Ulusal ve uluslar arası arenada yatırımcılarına çok ciddi katkı sağlayacak.
Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya da Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi’nin Tarsus’a önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek “İlçemizin kalkınması noktasında iki ana hedef belirlemiştik. Bunlardan biri kentin sanayileşmesi, diğerinin de üniversitenin kurulması olduğunu ifade etmiştik. Bu iki hedefte hem fikir olup çalışmalara başladık. Derneğimizi kurup yola çıktık. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Lütfü Elvan’a, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a, Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can’a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projeye yatırım yapacak para koyacak herkes bu ülkenin kahramanlarıdır”  dedi.
Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,  bu projenin Tarsus’a büyük katkı değer katacağını  anlattı.
 Can, “Tarsus 10 bin yıllık geçmişe sahip olan, dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin beşiği kutsal bir şehirdir. Adana’ya 37, Mersin’e 27 kilometre uzaklığıyla 54 ilden büyük bir yapıya sahip olan şehrimiz pamuk iyi para ettiğinde Tarsus’umuz da ki fabrikalarımız da, çırçır fabrikalarımızda büyük bir değişim sergilemişti. Pamuk sektörünün geriye gitmesiyle bu fabrikalar kapandı. Gerçekten bugün böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu bölge şehrimize büyük bir katma değer sağlayacak, gerek yatırımcılarımızla, gerek çalışan işçilerimizle her konuda güzellikler sağlayacak bir olayın başlangıcını hep birlikte yaşıyoruz. Tarsus Belediyesi olarak bizler her zaman resmi kurum ve kuruluşlarımızla şehrimize yapılacak olan hizmetlerin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Mersin Valisi Ali İhsan Su,  “Ülkemiz, ilimiz  ilçemiz gelişiyor. Birçok alanda ciddi ve önemli yatırımlar yapılmakta.. Mersin  ilimiz,  çok alanda potansiyeli olan bir ildir. Bazı iller vardır bir alanda öne çıkar. Ama biz hangi sektöre bakarsak bakalım her sektörde çok ciddi imkanları olan, potansiyeli olan bir iliz. Mesela ilk serbest bölge 1987 yılında burada kurulmuştur. Türkiye’nin en büyük limanı bizim ilimizdedir. Sanayide de çok ciddi bir yerdeyiz ve çok ciddi fabrikalarımız var. Gelişen bir sanayi sektörümüz var. Kültür turizmi alanında çok ciddi potansiyelimiz var. Doğal güzelliklere sahibiz. Turizm alanında da çok ciddi potansiyelimiz var. 10 mavi bayraklı plajımız var. 321 km sahil şeridimiz var. Bütün bunların yanında da Tarımda da gıda sanayinde de çok ciddi imkanımız var. Peki bu sektörü nasıl değerlendireceğiz, nasıl geliştireceğiz? İşte Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının temelinde bu fikir yatıyor. Organize sanayi bölgelerimiz var ama karma organize sanayi bölgelerimiz var. Ama burası sadece gıdaya yönelik kuruluyor. Seçtiğimiz yerde çok iyi. Çünkü Tarsus’ta gıda üretiminde ilimizin lokomotif ilçelerinden bir tanesi. Bu artık bir gereklilikti. İş adamlarımıza çok yeni fırsatlar doğuracağını düşünüyorum. Tekrar bu organize sanayi bölgesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantının son bölümünde ise Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için katılımcıların soruları alındı,  Yönetim Kurulu üyeleri da bu soruları cevaplandırdı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder