MUHTAR ALANKO, “TARSUS’A CAN GELDİ”



Tarsus Belediyesi tarafından Akgedik Mahallesi’nde yapımı tamamlanan sosyal tesisler düzenlenen törenle açıldı.
Atıl vaziyette olan köy okulu bahçesi belediye tarafından sosyal tesis haline getirildi. Muhtar odası, berber odası, çay bahçesi, okuma salonu, düğün salonu, çocuklar için park ve fitness alanı yapılarak mahallelinin hizmetine sunuldu.
Konuşmalarda ilk olarak söz alan Akgedik Mahalle Muhtarı Asım Alanko, mahallelerine yapılan sosyal tesisin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Alanko, “Tarsus’a bir can geldi. Bu can bütün Tarsus’un canı oldu. Hiçbir zaman bizden desteklerinizi esirgemediniz, hiçbir zaman kapından bizi boş çevirmedin emeğine sağlık, Bütün burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sayın başkanım Allah razı olsun diyorum.  Yolunuz yolumuzdur. Yolunuz açık, şansınız açık olsun’’ dedi.
45. açılışı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, mahallelere hizmetleri yaparken hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını, ayırmadıklarını söyledi.
GÜNDÜZ YORULMADAN, GECE UYUMADAN EŞİT BİR ŞEKİLDE HİZMET EDİYORUZ
Gündüz yorulmadan, gece uyumadan bütün hemşehrilerine eşit bir şekilde hizmet ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Büyükşehir yasasıyla birlikte Tarsus Belediyesi daha önceden 45 mahalleye hizmet ediyordu. Yeni yasayla birlikte köylerimiz, Tarsus Belediyemizin birer mahallesi haline dönüştü. 5 beldemiz kapandı ve Tarsus Belediyesi’nin birer mahallesi haline dönüştü. Tarsus Belediyesi 2014 öncesi 45 mahalleye hizmet verirken 2014 seçimlerinden sonra Tarsus Belediyesi 179 mahalleye hizmet vermeye başladı. %60 gelirimizin ve yetkimizin azalmasına rağmen 45 mahalleden 179 mahalleye çıkmamıza rağmen gündüz yorulmadan, gece uyumadan bütün hemşerilerimize eşit bir şekilde hizmet ediyoruz ve hizmet etmenin mutluluğunu mesai arkadaşlarımla birlikte yaşıyoruz’’ dedi.
 PARKSIZ VE PARKESİZ KÖY BIRAKMAYACAĞIZ
Tarsus’ta 129 köye hizmet götürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Bu güne kadar 75 köyümüzün parke çalışmasını bitirdik. İnşallah Mart ayına kadar 129 tane köyümüzde parke çalışması bitecek. 105 köyümüzde park çalışmasını bitirdik. İnşallah 31 Mart’a kadar yapılmayan parklar da yapılacak ve bitecek. Parksız köy, parkesiz köy bırakmayacağız’’ şeklinde konuştu.
1750 ÇOCUĞUMUZUN KİRVESİ OLDUK
2019 yılında da kirveliğe aday olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Geçen yıl 608 çocuğumuzu sünnet ettirmiş, bizde kirvesi olmuştuk. Bu yıl 1750 çocuğumuzun kirvesi olduk. İnşallah rabbimin izniyle sizlerin duası ve desteğiyle 2019 yılında da kirvelik yine Şevket Can’ın olacak’’ dedi.
GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETEN, ÜRETKEN BELEDİYEYİZ
Üretken belediyecilik anlayışla çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Biz güneş enerjisinden elektrik üreten, üretken belediyeyiz. Pazaryeri çatılarımıza üç buçuk Megavatlık lisansımızı aldık. Şubat ayından itibaren elektrik üretmeye başladık. 1 yılda 4 Trilyonluk elektrik üreten belediye Tarsus Belediyesi’dir’’ şeklinde konuştu.
BERDAN PROJEMİZİ KASIM’DA AÇIYORUZ
Berdan projesinin bitme aşamasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Maliyeti 20 trilyon. İnşallah Kasım ayının ilk haftasında Çukurova’nın gerdanlığı olacak Berdan projemizin 1. Etabını Lunaparkla birlikte hep beraber açılışını yapacağız’’ dedi.
GÖSTERİ MERKEZİNİ KASIM AYI İÇERİSİNDE AÇACAĞIZ
Mega projelerden olan Gösteri Merkezinde sona gelindiğini ifade eden Belediye Başkanı şevket Can, ‘’Maliyeti 15 trilyon olan Kırklarsırtı mahallemizde bulunan 15 Bin kişilik gösteri merkezini de Kasım ayı içerisinde açılışını hep birlikte yapacağız’’ şeklinde konuştu.
MAHALLELERİMİZİN VE KÖYLERİMİZİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA HİZMETLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Mahallelerin istekleri doğrultusunda projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Bizler Tarsus Belediyesi olarak muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla mahallemizin ve köyümüzün ihtiyacı doğrultusunda hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Mahallemizin isteği neyse o projemizi faaliyete geçiriyoruz. Pazaryeri isteyene pazaryeri, halı saha isteyene halı saha, cem evi isteyene cem evi, cami isteyene cami, taziye evi isteyene taziye evi, yaşam boyu spor merkezi isteyen hemşerilerimize yaşam boyu spor merkezi yapıyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken biz ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz’’ ifadesini kullandı.
TARSUS’TA HERKESİ EV’LENDİRECEĞİM
Toplu konut projesinden bahseden Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’10 veya 15 gün içerisinde açıklayacağım bir mega projemden bahsetmek istiyorum. Tarsus’ta herkesi ev’lendireceğim. Önümüzdeki hafta Cuma günü saat 15.00 da Belediye meclis salonumuzda Toplu Konut Projesiyle ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştireceğim. Vatandaşlarımızı bankaya gitmeden banka faizi olmadan 24 ayda evi teslim etmek üzere Tarsus’umuzda 472 konutun projesinin tanıtımını yapacağım. İnşallah rabbimin izniyle Aralık ayında hep birlikte temelini atacağız’’ dedi.
AKGEDİK MAHALLESİ SOSYAL TESİSLERİ HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Açılışını yaptıkları Akgedik Mahallesi Sosyal Tesisleri’nin hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Akgedik Mahallemizi ziyaret ettiğimde Muhtarımla beraber gezdik. Başkanım dedi. Bizde düğünler genelde okul bahçesinde oluyor. Bahçede biz çalışma talep ediyoruz dedi. Bizde çalışmalara başladık Okul Bahçesine bir muhtar odası yaptık, Berber odası yaptık, çay bahçesi yaptık, okuma salonu yaptık, güzel bir düğün salonu yaptık, çocuklarımız için park ve fitness alanı yaptık. Bugün de açılışını hep birlikte yapıyoruz. Bu tesisimiz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu yaptığımız tesisi sizlerden ricamız güzel bir şekilde korumanızdır’’ ifadelerine yer verdi.
Bolatlı köyünün sıkıntılarını bildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, “Bolatlı köyümüze altyapı eksikliğinden dolayı fazla bir şey yapamadık. Bolatlı köyümüz de 5 bin veya 6 bin metrekarelik parkı kısa zamanda başlatacağım” şeklinde konuştu.
KİM ÇALIŞTIYSA, KİM HİZMET YAPTIYSA ONA GÖRE DEĞERLENDİRİN
Akgedikli vatandaşlardan bir ricası olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Futbol takımı tutar gibi parti tutmayın. Kim ayrım yapmadan çalıştıysa, kim çalıştıysa, kim hizmet yaptıysa yolu bahtı açık olsun ona göre değerlendirin’’ dedi.
Tarsus’un 129 köyüne ve 45 mahallesine ayrım yapmadan hizmet ettiği için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür eden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, hemşehrilerinden Belediye Başkanı Şevket Can’a sahip çıkmalarını, hizmetlere sahip çıkmalarını istedi.
Şimşek, ‘’Allah ondan razı olsun. Bugün gittiğimiz her yerde onun hizmetlerini görüyoruz. Bugün Tarsus’ta yaşayan hiç kimse belediye ayrım yaptı diyemiyor. Doğulusundan, batılısına, köylüsünden, şehirlisine bu kentte yaşayan Suriyelisine kadar 400 Bin insana Tarsus Belediyesi hizmet ediyor. Daha dün 2 askerimizi, 2 şehidimizi Mersin’de toprağa verdik. Ezan susmasın diye, bayrak inmesin diye, vatan bölünmesin diye şehit oldular. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün Akgedik köylülerimizden de şunun sözünü istiyorum. Şevket Can size nasıl ayrım yapmadan hizmet getirmişse sizde parti gözetimi yapmadan, sağcısı, solcusu bütün hepinizin birleşerek Tarsus’a sahip çıkmanızı, Şevket Can’a sahip çıkmanızı, hizmetlere sahip çıkmanızı, vatana, millete ve bayrağa sahip çıkmanızı bekliyorum’’ şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra okunan dua ve kesilen kurdeleden sonra Akgedik Sosyal Tesislerin açılışı gerçekleşti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder