ALİ İLK: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR



CHP Tarsus İlçe başkanı Ali İlk gündeme dair bir basın açıklaması yaptı. İlk; Kurulduğu ilk günden beri,demokrasi,adalet ve eşitlik mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüren Halkevlerinin Ankara’daki dört şube başkanı ev baskınları ile gözaltına alınmıştır.
Soruşturmaya konu olan suçlamalara dair,halen bir bilginin ve belgenin paylaşılmamış olması,sürecin bütünüyle politik olduğunu kanıtlar niteliktedir.
Öte yandan demokratik siyasetin parlemento dışı önemli bir parçası olan ÖDP’nin üyeleri ve yöneticilerine yönelik tehdit,alıkoyma uygulamalarının artmış olması başka bir çaresizliği göstermektedir.
AKP iktidarının Halkevleri’ne ve demokratik siyasetin parçası partilere saldırısı,demokratik muhalifleri tasfiye girişiminin bir parçasıdır.Parlemento içindeki ve dışındaki tüm muhalefetleri ve demokratları düşman hukuku uygulayarak sindirmeye çalışan AKP-MHP ittifakı yaklaşan yerel seçimlerdeki muhtemel bozgununu en aza indirgemek için haklı talepleri ve yoksulların sesi olan tüm demokratik yapıları bertaraf etmeye niyetlenmiştir.
Halkevleri gibi kökleri derinlere işlemiş yapıları soruşturmalar,ayarlanmış gizli tanıklar,mesnetsiz iddialar ve gözaltılar ile susturabileceğini sanmak tam da AKP-MHP gibi korku düzeni kurarak ayakta durmaya çalışan baskı ve zulümden beslenen zihniyete uygun bir tavırdır.
Halkevleri’ninMerkel’i,Trup’u yoktur ama,Halkevleri yalnız değildir.Başta CHP olmak üzere demokratik kamuoyunun,vicdanlı,namuslu insanların desteği vardır.
Hukuksuz ve gayri meşru tutumlarla güç gösterisi yapan AKP-MHP ittifakını demokratik siyaset zeminine dönmeye davet ediyoruz.

0 Yorumlar

Yorum Gönder