GÜL VE YÖNETİMİ ÇUKUROVA HAVALİMANINDA İNŞAAT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ



AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, Mersin’in Tarsus ilçesinde yapılmakta olan Türkiye‘nin ilk bölgesel, büyüklük bakımından ise ikinci havalimanı unvanına sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
İlçe Başkanı İbrahim Gül, bazı çevrelerin havalimanında inşaat çalışmalarının durduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, gazeteciler ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gittiği havalimanı inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firmanın görevlileriyle görüştü.
Yüklenici firma olan Bayburt inşaat yetkilileri, Çukurova Havalimanı’nın 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda iki pisti olacağını ve bu pistlerin yapım çalışmalarının aynı tempoda yapılmakta olduğunu belirterek, “Çukurova havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla yolcuların havalimanına kolay ulaşımları sağlanacaktır. Adana-Mersin arasındaki D-400 karayoluna havalimanından direkt bağlantı olacak ve bu bağlamda 40 metre genişliğinde 16 kilometrelik yol yapım çalışması devam ediyor. Bununla birlikte karayoluyla beraber gelecek olan demiryolu hattı da projenin kapsamı içerisinde yer almaktadır. Mersin ve Adana’dan çıkan yolcular kolaylıkla havalimanına ulaşabilecekler” diye konuştu.
Firma yetkilileri, köy yolları için 8 adet üst geçit yapacaklarını belirterek, alt ve üstyapı tesisleri yapımı inşaatı süren Çukurova Havalimanı’nda altyapı çalışmalarında yüzde 40 seviyesine ulaşıldığını bildirdiler.
AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ise, son günlerde özellikle Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılarla birlikte Çukurova Bölgesel havalimanında inşaat çalışmalarının durduğuna yönelik haberlerin kasıtlı olarak çıkarılmakta olduğunu belirterek, havalimanında devam eden inşaat çalışmalarını gazetecilerle birlikte incelediklerini söyledi.
Firma yetkilileriyle bir araya gelip, kendileriyle sohbet ettiklerini, çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını vurgulayan İbrahim Gül ve beraberindekiler, daha sonra Çukurova Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapımı ile Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesisleri Yapımı inşaatında incelemelerde bulundu.
Tamamlandığında Türkiye’nin en güzel havalimanları arasında yer alacak olan Çukurova Havalimanı'nın alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini gözlemlediklerini belirten Başkan Gül, AK Parti iktidarları döneminde insanların hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, “Çukurova Bölgesel Havalimanı tamamlanarak hizmete girdiğinde bölgemiz Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Başta Tarsus’umuz olmak üzere, Çukurova Bölgesi Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Çukurova Havalimanı bölge ekonomisine turizm açısından da büyük bir katkı sağlayacaktır. Sadece turizm açısından değil, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir önem arz ediyor. Özellikle kargo taşımacılığının güçlü bir şekilde başlatılmasını, Çukurova Havalimanı’nın yapılmasından sonra hep birlikte gözlemleyeceğimiz, Türkiye’nin en önemli tarım havzası olan Çukurova havzasında üretilen ürünlerin ihracatının nasıl ve ne şekilde gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Çukurova bölgesinde üretilen tüm ürünler başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine hava yoluyla ulaştırılacak” dedi.

Gül, “Adana ve Mersin başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapılmakta olan 30 milyon yolcu kapasitesine sahip Çukurova Bölgesel Havalimanı önemli bir işlevi yerine getirmenin yanı sıra turizmle birlikte, ihracatımızın daha da artması ve güçlenmesi açısından da bu havaalanı büyük bir öneme haizdir. Havalimanının hizmete girmesiyle birlikte kargo taşımacılığının da güçlü bir şekilde başlayacağını hep birlikte göreceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder