ERGENEKON MAHALLESİ’NDE 7 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ



BAŞKAN CAN, “BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAKEDİYOR’’

Tarsus Belediyesi tarafından mahallelerde düzenlenen iftar programları her gün ayrı bir mahallede devam ediyor.
Ergenekon Mahallesi’ndeki düzenlenen programda 7 bin kişiye iftar yemeği verildi.
İftar Programında söylenen ilahilerden sonra okunan ezan ve duanın ardından oruçlar açıldı.
Konuşmalarda ilk olarak söz alan Ergenekon Mahalle Muhtarı Yunus Anacık, “Bugün bizler için bu sofrayı düzenleyen başta sayın Belediye Başkanımız Şevket Can olmak üzere emeği geçen ve bize hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Afiyet olsun. Allah kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar’’ dedi.
Tarsus’un her şeyin en iyisini hak ettiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, gündüz yorulmadan, gece uyumadan var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Başkan Can, “Bu sene muhtarlarımızla, mesai arkadaşlarımızla yaptığımız araştırma sonucunda iftar programlarımızı mahallelerde yapmaya karar verdik. Gerçekten bu iftar programları bolluğumuzun, bereketimizin, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin bir belirtisidir. Ergenekon Mahallesi biraz avantajlı oldu bu sene, ilk burada yaşam boyu spor merkezini açtığımızda muhtarımıza söylemiştik. Burada bir Pazar yeri, kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna ve düğün salonu inşaatımızın olacağını belirtmiştik. Çok şükür bunu yaptık. Şu an doğalgazla ilgili mahallenin tamamı bitti. 

Aydınlatması bitti. Toros Kolejinin arka tarafında bulunan yerin imar durumu ile ilgili çalışmasını yapıyoruz. Koruma amaçlı imar planı da bittiği zaman sit alanı içerisinde kalan yerlerde yerleşim yeri olarak imara açılacak. Gerçekten Ergenekon Mahallesi, Konak sitesine kadar uzanan büyük bir mahallemiz. Gündüz yorulmadan, gece uyumadan var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü şehrimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bütün hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizde elimizden geldiğince vatandaşlarımızın teveccühünü mahcup etmemek için çalışıyoruz. Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçları kabul eylesin. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu zor günleri hep birlikte atlattık ve atlatmaya da devam edeceğiz. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin’’ şeklinde konuştu.

Göreve geldiği 3 yıllık süre boyunca Tarsuslu hemşehrilerinin hizmetkarı olduğunu dile getiren Milletvekili Baki Şimşek, bu süre boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisinde Tarsus ve Mersin’in sorunlarını belirtmek için güçlü bir ses olmaya çalıştığını belirtti.

Milletvekili Şimşek, “Öncelikle Danyal A.S’ın bereket peygamberinin memleketinde gönül sofrasını bütün Tarsuslu hemşehrilerime açtığı için can kardeşim Şevket Can’a teşekkür ediyorum. Tarsus’un her mahallesinde hiç kimseyi ayırt etmeden yapmış olduğu hizmetlerden ve vermiş olduğu iftar programlarından dolayı bütün Tarsus halkını kucakladığı için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 3 yıllık süre içerisinde sizin vermiş olduğunuz emaneti Ankara’da güçlü bir şekilde yerine getirmeye çalıştık. Tarsus’un, Mersin’in her problemini Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirdim. Bir hemşehriniz olarak ta bugüne kadar bize oy veren, vermeyen bizi seven, sevmeyen bütün hemşehrilerimizin hizmetkarı olmaya çalıştık. 24 Haziran’dan sonra da aynı duygu ve düşüncelerle Tarsus’un ve Mersin’in bütün sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde gür bir şekilde haykıracağımızı belirtiyorum. Duanızı ve desteğinizi bekliyorum’’ dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder