BAŞKAN CAN, “HER PROJEMİZDE ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMA YAPIYORUZ”


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hayata geçirdikleri tüm projelerde engellilere yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.
Engelliler Haftası nedeniyle tüm engellilerin haftasını kutlayan Belediye Başkanı Şevket Can, herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade etti.
Başkan Can, “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Tarsus Belediyesi olarak düşüncemiz, yaşamın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir. Her projemizde onlarında o projede hakkı olduğunu bilerek hareket etmemiz yanında sadece onlara özel ürettiğimiz projelerle de engelli kardeşlerimizi hayatın içine çekmeye çalışıp, üretken bireyler olmaları için mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Empati Kafe projemizde engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Empati Kafe’yi engelli kardeşlerimiz işletiyor. Hayatın içindeler, kendi çalışıyor, kendileri kazanıyorlar. Onları mutlu görmek hepimizi fazlasıyla mutlu ediyor. Onlara yönelik yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu münasebetle Dünya Engelliler Haftasının engelli kardeşlerimiz açısından toplumsal hassasiyeti, bilinci ve sorumluluğu artırmasına vesile olması temennisiyle, Cenab-ı Allah’tan daha mutlu, daha huzurlu ve daha müreffeh bir yaşama niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder