TARSUS-KAZANLI TURİZM BÖLGESİNE 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM


GÜL,  VERDİĞİMİZ SÖZLERİ  BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, düzenlediği basın toplantısında Tarsus’a  yapılan ve yapılacak olan  yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.  Gül,  söz konusu  yatırımları sürekli takip  ettiklerini  belirterek ‘’Bu hizmetler tamamlandığında  Tarsus ayağı kalkacak’’ dedi.

Tarsus’un son yıllardaki yatırımlarla adeta şantiyeye döndüğünü belirten Gül, “Nereye baksanız yatırımlar devam ediyor. Tarsus’umuza yapılacak olan 600 yataklı yeni Devlet Hastanesinin yapımına başlandı. Yer teslimi yapıldı ve ilk kazmalar vuruldu. Yüklenici firma olan ATR İnşaat firması tarafından inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. Devlet hastanesi 2019 yılı sonunda halkımızın  hizmetine açılacak’’

Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirten AK Parti ilçe Başkanı Gül, ilçenin Kazanlı bölgesine yapılacak yatırımın bir milyar dolarlık bütçe ile hayata geçirileceğini ifade etti.
Tarsus-Kazanlı Sahil bandı Turizm Bölgesi otoban yol bağlantısında yol çalışmalarının sonuna gelindiğini, 16 km. uzunluğunda çift şerit yol çalışmasının Çukurova Otoban çıkış yoluna bağlanmakta olduğunun altını çizen Gül, “Bu bölgeye yapılacak yatırımlarla bölgemizin ciddi anlamda hareketlenecektir. Yatırımlar kapsamında 8 bin yatak kapasitesine ulaşılacak. Turizm işletmeleri yaklaşık 10 bin kişiye istihdam yaratacak. Bölgemiz turizm faaliyetleriyle Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olacak” diye konuştu.
AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Gül, inşaat çalışmaları hızla devam eden Çukurova Bölgesel havalimanında tabiri caizse 24 gece gündüz çalışıldığını belirterek, “2 adet 3 bin 500 metre pist ve Çukurova havalimanından otoban bağlantı yolu ve D400 karayoluna bağlantı yol çalışmaları devam ediyor” dedi.
Tarsusluların  uzun yıllardır  hayalini kurduğu üniversiteye nihayet kavuşuyoruz diyen İbrahim Gül ‘’TBMM’nden geçen kararla Tarsus Üniversitesi nihayet kuruluyor ve Tarsuslular’ın hayallerini süsleyen Tarsus Üniversitesi AK Parti iktidarıyla hayata geçiyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Başkan Gül, “Tarsus, yeni devlet hastanesiyle, Çukurova Bölgesel havalimanıyla, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesiyle, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgeleriyle, Tarsus-Çamlıyayla arasında yeni yoluyla, Pamukluk  barajıyla Mersin’in 50 yıllık içme suyu çözüme kavuştuğu gibi  binlerce dönüm tarım arazisi  suya kavuşacak’’ diye konuştu.
Başta kalkınma Bakanı Lütfi Elvan olmak üzere bölge milletvekillerine  bu yatırımları takip ettiklerinmden dolayı teşekkür eden  İbrahim Gül,  2019 yılı sonunda  Tarsus’un  göç veren değil  alan bir şehir haline  geleceğini söyledi.
İbrahim Gül ve yöneticiler daha sonra inşaat çalışmaları devam eden Tarsus Devlet Hastanesi ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi yol çalışmalarını basın mensupları ile birlikte  yerinde incelediler.


0 Yorumlar

Yorum Gönder