ANIT MAHALLESİ’NE MODERN SEMT PAZARI



Tarsus Belediyesi tarafından Anıt Mahallesine yapılacak Semt Pazarı’nın temeli törenle atıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü yaptığı konuşmada, “Anıt Mahallesinin sokaklarında oynarken, şimdi mahallesine hizmet eden bir başkanımız var. Semt pazarı gerçekten mahallemiz için bir ihtiyaçtı. Başta Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Semt pazarının Anıt Mahallesine hayırlı olmasını dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, göreve geldikleri günden bugüne 33 eseri Tarsusluların hizmetine sunduklarını söyledi.
Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 33 hizmetimizi açmanın mutluluğunu sizlerle birlikte yaşadık. 2014 seçimlerinden sonra gelirimiz %60 azalmasına rağmen sorumluluk alanımız 4 kat arttı. Ama biz bunu vatandaşlarımıza hissettirmeden projelerimizi tasarlıyor ve birer birer devreye alıyoruz. Vatandaşlarımız bazı hizmetleri bizden, bazı hizmetleri büyükşehir belediyemizden alıyor. Devam eden işlerimizden bahsetmek istiyorum. 5 mahallemizde halı saha inşaatımız devam ediyor. 9 cami inşaatımız devam ediyor. Bunlardan 6 tanesi şehir içinde 3 tanesi köylerimizde. Atatürk caddesi, Kasım Ekenler Caddesi, Hal yolu, Kozacıoğlu sitesi yanı, Konak sitesi, 100’ncü yıl sitesinde 2 tane, öğretmenler sitesinde olmak üzere hepsi bu yılın sonunda vatandaşlarımıza hizmet edecek. Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin mahallelerimize hizmet edecek olan halı saha ve Semt pazarı yerlerinin temelini attık. Şu anda Anıt mahallemizin de temelini atacağız şimdiden hayırlı uğurlu olsun. İlerleyen günlerde Cumhuriyet Mahallemizdeki  pazar yerinin temelini de birlikte atacağız. Eski maliye binamızı odalar birliği binası olarak restore ediyoruz. Bugüne kadar 60 köyümüzde parke çalışması bitti. Park çalışmaları bitti. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar bütün köylerimizde park ve parke çalışmalarını tamamlamak. Mega projemiz Berdan Projemizin bitmesi yakın. Kırklarsırtı mahallemizdeki 15 bin kişilik gösteri merkezi inşaatımız bitti. Pazar yeri çatılarından elektrik üretmeye başladık. Yılda 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz. EFQM mükemmellik ödülünü aldık. Burada da çıtayı yükselteceğiz. Final çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi Ticaret Merkezi inşaatımız devam ediyor. Kapanan 5 belde belediyemizin restorasyon çalışmaları bitti. Açılışlarını yapacağız. Aydınlatma çalışmalarını biri haricinde diğerlerini tamamladık. İlerleyen günlerde Atalar’da da aydınlatma işini bitirmiş olacağız. Otel, konut, işyeri ve ofis projemizin ihalesi bitti. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız. İnşaatı 3 yıl sürecek. Şehrimiz güzel bir otele kavuşacak. Tokiden daha ucuza daha konforlu konut yapacağız. Uygulama keşif aşaması bittikten sonra detayları açıklayacağız. Tarsus’ta evlenmeyen kimse bırakmayacağım. Kentsel dönüşüm projelerimiz belirlenen mahallelerimizde başladı” şeklinde konuştu.
ANIT MAHALLEMİZDE CAMİ, MİTHATPAŞA MAHALLEMİZDE TAZİYE EVİ YAPILACAK
Başkan Can, “Başkanımız Burhanettin Kocamaz Anıt mahallemizde cami yapacağını söylemişti. Yer bize  ait değildi. Şahsa aitti. Yaptığımız görüşmeleri sonucunda hem cami hem de pazaryeri için 6.5 milyon TL kamulaştırmaya para ödedik. Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz tarafından cami yapılacak. Başkanımızın yapmış olduğu hayrını Allah kabul etsin. Annesinin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Yapacağı hizmetlerden dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Bu Pazar yeri inşaatı da inşallah bu yılın sonunda bitmiş olacak. Ayrıca Mithatpaşa mahallemize de bir taziye evi yapacağız. Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Mithatpaşa mahallesi muhtarımız birinci önceliklerinin pazaryeri olduğunu bize iletti. Yerimiz yoktu ama Aydoğanlar yapı market sahibi Şeref Aydoğan beyle görüştük. Kendileri ile yapacağımız takas sonucunda Mithatpaşa mahallemizin taziye evi ihtiyacını karşılayacağız” dedi.
AMACIMIZ KİMSEYİ AYIRMADAN ALLAH RIZASI İÇİN HİZMET ETMEK
Başkan Can, “Doğduğumuz, büyüdüğümüz şehre hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum ve severek yapıyorum. Dini, dili, ırkı, memleketi neresi olursa olsun şeffaf belediyecilik anlayışı ile Allah rızası için çalışıyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Birleştiriyoruz. Bugün birlikte yaşıyoruz, bundan sonrada birlikte yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Şunu iddialı bir şekilde söylüyorum, Türkiye’de bırakın ilçe belediyesini, büyük şehir belediyesinde bile 3-4 yılda bu kadar yatırım yapıldığını görme şansınız yok. Allah’a şükür bereket şehri Tarsus bu kadar yatırıma rağmen Tarsus Belediyesinin devlete bir kuruş borcu yoktur.  Belediye başkanımıza ilk önce hizmetlerinden dolayı ayrıca Tarsus’ta yaşayan 70-80 Bin’i  Suriyeli vatandaşlar olmak üzere 400 bin insanımızı, birlik beraberlik içerisinde ayrım yapmadan kucakladığı için teşekkür ediyorum. Temel atma törenimizin hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Son olarak söz alan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Pazaryerlerimiz kentlerimiz için çok önemli yerlerdir. Derler ki, bir insanı tanımak istiyorsun alışveriş yapacaksın derler. Güvenin temeli burada temelini attığımız semt pazarlarında atılır. Buranın rengi bu pazaryeri olacak. İnsanlar burada güzel güzel alışveriş yapıp evlerine mutlu dönecekler. Hem kendilerine hem de ilçemize faydalı olacaklar. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen Belediye personellerine de çok teşekkür ediyorum. Allah daha nice nice açılışlarda karşılaşırız inşallah hepinizden Allah razı olsun” dedi.
Anıt mahallesi muhtarı ve Tarsus Çamlıyayla Muhtarlar dernek başkanı Mustafa Naci Güllü, Pazarcılar Dernek başkanı Mehmet Oktay ve Mithatpaşa mahalle muhtarı Muhittin Borlukan, Başkan Şevket Can’a çiçek ve plaket takdim ettiler.
Okunan duaların ve düzenlenen temel atma merasiminin ardından, Başkan Can mahalle çocuklarına hediyeler dağıttı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder