8 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK



Geçtiğimiz gün temli atılan  Akkuyu Nükleer  Santrali  ile ilgili olarak AK Parti Tarsus  ilçe teşkilatı tarafından yapılan açıklamda  santralin  tamamlandığında  burada 8 bin kişinin  çalışacağı bildirildi. Yapılan açıklamada  şöyle denildi: ‘’Mersin Akkuyu nükleer santral inşaatı temeli atıldı. Türkiye olarak enerjide yeni bir tarih yazıyoruz. Enerji çeşitlerimizin arasına artık nükleer enerjiyi de katıyoruz. Akkuyu Nükleer Santrali 20 milyar dolara mal olacak olan bir yatırım, dört rektörden oluşan santral her bir traktörde 1200 megabayt olarak toplam 4800 megabaytlık bir enerji kaynağına sahip olacaktır.
60 yıl öncesinden başlayan bir süreç AK Parti iktidarında cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve cesareti ile hayata geçiyor.
Dünyada toplam 443 adet nükleer santral var.
Amerika Avrupa bu kesintisiz enerji kaynağını 60 yıldır kullanıyorlar yine şu anda dünyada 55 tane yeni nükleer santral yapımı hızla devam ediyor. Teknolojinin her alanında da kullanılacak olan nükleer teknoloji Türkiye'nin büyük gelişmesine çok büyük katkıda kullanılacak bu tesis yapımında 3500 kişi çalışacak. Bu nükleer santral tamamlandığında ise toplam 8000 kişi Çalışacak bu çalışacak Olanların da yüzde yetmişi yerli olacak bu yeni yapıma başlanan nükleer santralin ülkemize milletimize Mersin ilimize hayırlı olsun.’’

0 Yorumlar

Yorum Gönder