TARSUS BELEDİYESİ AVRUPA MÜKEMMELLİKTE BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI


EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) tarafından organize edilen Forum 2017 programı, İspanya’nın Madrid Şehri, Alcobendas Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.
Dünyanın farklı ülkelerinin katıldığı ödül töreninde 11 kurum/kuruluşa ödül verildi. Türkiye’den tek katılan Tarsus Belediyesi Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü aldı. Ödül törenine Tarsus’u ve Tarsus Belediyesini temsilen içinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Belediye Başkanı  Şevket Can’ın, yanısıra müdür ve yöneticiler katıldı.
Ödül töreninde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hizmet kalitelerini Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü alarak taçlandırdıklarını söyledi.
Tarsus’un tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un tanıtımını yaparak katılımcıları Tarsus’u gezmeye ve görmeye davet etti.
Başkan Can, “EFQM’in 2017 yılı Ödüllerinin verildiği bu gecede bizleri yalnız bırakmayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Burhanettin Kocamaz’a, Mersin Milletvekilimiz Baki Şimşek’e ve Madrid Büyükelçimiz  Ömer Onhan’a teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ekibim ile bu geceye katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu da belirtmek istiyorum. 2002 yılında dönemin Tarsus Belediye Başkanı, bugünün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kararlılığı ve arzusu ile başladığımız kalite yolculuğu, 2013 yılında Türkiye’de ilk ve tek belediye olarak elde edilen “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü” sonrasında, 2015 yılında EFQM’e üye olduk. 2016 yılında Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne başvuru yaptık ve finalist olma başarısını elde ettik. Çalışmalarımıza durmadan devam ederek 2017 yılında yeniden başvuru yaptık ve Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü alarak hizmet kalitemizi sürekli geliştirdiğimizi ortaya koyduk. Bu ödülü başta ülkemiz olmak üzere, Tarsus halkı ve Tarsus Belediyesi’nin tüm çalışanları adına alıyorum. Bu başarıyı elde etmemizin en önemli sırrı “Biz büyük bir aileyiz” sloganımızdır. Bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği olan ve mükemmellik yolculuğunda yer alarak ödül alan tüm kuruluşları gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı açıklamada, “Yıllarca birlik ve bütünlük içerisinde verdiğimiz mücadele artık taçlandı. Tarsus Belediyemiz Avrupa Kalite ödülü aldı. Ne mutlu bu onuru yaşayan ve yaşatanlara. Ne mutlu 2002 yılında başlattığımız bu çalışmaları bıkmadan usanmadan yoğun bir gayretle getirdiğimiz noktadan daha da ilerilere götürüp, sürdürebilirliğini sağlayan yürekli insanlara. Tabii ki herşey ödül değil. Önemli olan kurumsallaşmayı sağlamak. Önemli olan EFQM kriterlerine uygun bir anlayışla kurumlarda sistemlerin kişilere bağlı olmaması gerektiği bilincini oluşturabilmek. Başta Şevket Can başkan olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yaptığı açıklamada, Tarsus Belediyesi’nin Avrupa Mükemmellikte Başarı Ödülü almasının, Avrupa Belediyeleri ile yarıştığını görmek onur verici olduğunu. ödülün Tarsus’a ve Tarsuslulara hayırlı olmasını diledi.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ödül töreninde Tarsus Belediyesi’ni yalnız bırakmayan Madrid Türkiye Büyükelçisi  Ömer Onhan’a şükranlarını dile getirerek, hediye takdim etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder