KUSUN DERESİNE ATILMIŞ ZEHİR BİDONU BULUNDU


Tarsus Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü, Çevre Koruma Kontrol yöneticiliği ekipleri, Kusun deresine atılmış zirai ilaç bidonu buldular.
Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma Kontrol Yöneticiliğine yapılan vatandaş ihbarı üzerine harekete geçen ekipler,  Ferahim Şalvuz Mahallesi’nden geçen Kusun deresinde atıl vaziyette bidon içinde zirai ilaç tespit etti.
Çevre Koruma Kontrol ve İtfaiye ekiplerince kontrollü bir şekilde çevreye zarar vermeden el konulan  50 kg.’lık zirai ilaç bidonu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen uzman ekiplerce incelenerek zirai ilaç Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrolü altında usulüne uygun şekilde imha ettirmek üzere yetkili firmaya teslim edildi.
Kusun deresine atılan zirai ilacın tehlikeli madde olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, sorumluların bulunması ve cezalandırılması için ilgili birimlerle birlikte çalışacaklarını söyledi.

Başkan Can, “Ambalaj malzemesinin delindiği ve parçalandığı takdirde akarsuda yaşayan tüm canlılara zarar vermesi muhtemel olan zirai ilaç vatandaşlarımızın dikkati ve Çevre Koruma Kontrol ekiplerinin zamanında müdahale etmesiyle önlenmiş oldu. Bu tür sorumsuzluk yapanların bulunup, gereken cezayı alması için çalışıyoruz” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder