BAŞARIR, TARSUS CHP'DE REFERANDUM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ


CHP Tarsus Belediye Başkanlığı ve Mersin Milletvekili aday adaylarından Av. Ali Mahir Başarır, CHP Tarsus ilçe teşkilatını ziyaret ederek, referandum sürecindeki çalışma arkadaşlarına ve partililerine yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
CHP Tarsus İlçe binasında yapılan toplantıya CHP İlçe Başkanı Ali İlk, CHP Kadınlar Kolu Başkanı ve Gençlik Kolu Başkanı ile bazı il yöneticileri ve bazı Belediye Meclis üyeleri katılırken, kalabalık bir CHP’li üyeler de toplantıda hazır bulundu.
İlçe Başkanı Ali İlk yaptığı konuşmada, Ali Mahir Başarır’ın aynı zamanda hukukçu kimliğiyle referandumun vatandaşlara en doğru bir şekilde anlatılması konusunda çok yoğun bir çalışma sergilediğini belirterek, “Ali Mahir Başarır, referandum süresince yoğun bir şekilde sahada yer aldı ve hep birlikte referandumda Tarsus’ta son derece başarılı bir sonuca ulaştık. Başta Ali Mahir Başarır arkadaşımız olmak üzere emeği geçen  herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Ali Mahir Başarır ise yaptığı konuşmada öncelikle, referandum çalışmalarında yoğun çaba gösteren herkese teşekkür etti ve Tarsus’ta yapılan başarılı çalışmanın sonucunda Hayır oylarının farklı bir şekilde sandıktan çıktığını kaydetti.
çıkan sonucu değerlendirdi.
Referandum sürecinde hayır kampanyası yürütenlere teşekkür eden Ali Mahir Başarır, “Hayır’la çıktığımız umut, huzur, birlik, kardeşlik ve demokrasi mücadelemizde yol arkadaşlığı yaptığımız, kader birliği yaptığımız arkadaşlarımıza, , gece gündüz demeden, dağ taş, köy kasaba, mahalle sokak ve erişilmedik, ulaşılmadık kişi ve yer bırakmayan özellikle parti teşkilatımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, bu mücadele içerisinde özveriyle, fedakârlıkla, yaşamını, zamanını, sağlığını, bir kenarda tutup ‘memleket meselesi’ni hayırla içselleştiren, vatandaşlık görevini yerine getiren yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Seçimin OHAL sürecinde gerçekleştiğini vurgulayan ve devletin tüm olanaklarının Evet çıkması için seferber edildiğini, eşit şartlarda yapılmadığını, medyanın her türlü desteğini alan EVETçi yapının aslında sandıkta seçimi kaybetmiş olmasına rağmen komployla evete dönüştürüldüğünün altını çizan Mahir Başarır, “Hepimiz, yurttaşlarımızla birlikte ulusun, ülkenin, birliği bütünlüğü için Cumhuriyetin, Demokrasinin, laikliğin, parlamenter sistemin, temel hak ve özgürlüklerin yaşanabilecek bir ülke olması için sandıklara gittik. Oy verdik, sahiplendik, mücadele ettik. Hepimizin isteği hak hukuk ve demokrasi idi. Ama ne yazık ki eşit koşullarda yapılmayan bu seçimlerde ne yazık ki hukuk adalet hakkaniyet yerle ihsan edildi. Göz göre göre emeğimiz, umutlarımız, geleceğimiz ve hayallerimiz yok edilmek istendi. Ama edemeyecekler, edemezler. Bizlere emanet edilen 94 yıllık Cumhuriyetin yılmaz savunucusuyuz. Bugün gelinen nokta, ülkenin birliğini bütünlüğünü cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerini yok etmek isteyen, en büyük güvencemiz olan hukuk devletini ortadan kaldıran, bilinmeyen karanlık bir noktaya gelmiş olmasıdır” diye konuştu.
Referandumda çıkan sonucu “bir anlayışın, bir zümrenin ve bir adamın anayasası olmuştur” sözleriyle eleştiren Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:
Anayasalar, toplumsal uzlaşı belgesidir, metnidir. Yapılacak olan anayasa 80 milyonun anayasası olması gerekirken, ülke toplum ikiye bölünerek bir kesimin, bir anlayışın, bir zümrenin ve bir adamın anayasası olmuştur. Hepimizin, hatta dünyanın bildiği şekli ile bu Yüksek Seçim Kurulu bu referandum seçimini tartışılır hale getirmiştir. Seçim kanunundaki düzenleme gayet açık ve nettir. ‘Mühürsüz, zarf ve oy pusulaları kullanılamaz, kullanılmışsa geçersiz sayılır’ bu hüküm ihlal edilmiş, seçim kurulu bu kararı ile tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bu karar düzelmezse yıllarca hukuk dışı bir karar olarak ve tartışılarak insanların, kamunun ve tüm dünyanın vicdanını sızlatacaktır ve ülkemiz hukuk tanımayan, adaleti hiçe sayan, itibarsız bir ülke olarak çağdaş ülkelerden soyutlanacaktır. Yüksek Seçim Kurulunun üyeleri bu kararla devletin, bağımsızlığına, sosyal hukuk devleti temel ilkelerine darbe vurmuşlardır. Devletleri güçlü kılan, itibar kazandıran hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına uygun kararlar alarak davranmakla mümkündür. Devlet millet için vardır. Devlet ve kurumlar bir kişinin, bir zümrenin, bir anlayışın temsilcisi olamaz, onlar göre hareket edemez. Ne yazık ki bu ülkede devletin tüm kurumları evet için millet ise hayır için kampanya yürütmüş, sandığa gitmiştir. Bu referandumda kazanılan zafer, demokrasiyi savunan her kesimin, güçlerin hayır oyu kullanan milletindir. Çünkü baskı gören, hakaret edilen, hapse atılan bıçaklanan, kurşunlanan, şiddete maruz kalan, ötekileştirilen bizlerdik. Yapan ise sizlerdiniz! İnsanlarımızı yaşamları ile, ekmekleri ile, işleri ile, sosyal yaşam alanları ile, umut ve hayalleri ile tehdit ederek, baskı kurarak, sindirerek, demokrasi paydasından uzaklaştırmak isteyerek referandum seçimine gittiniz. Başaramadınız, başaramayacaksınız. Daha çok birleşecek, daha çok bütünleşeceğiz. Daha çok birlikte olup demokrasi mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz”.
2019’da yapılacak olan yerel ve genel seçimlere de değinen Ali Mahir Başarır, “Türkiye’de genel iktidarı, bölgemizde ise yerel yönetimleri alabilmek için aynı inanç ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Seçimleri hangi adayla kazanacaksak onun yanında yer alacağız ve seçimlerden başarıyla çıkacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder