YÖRÜKLERDEN ARKA SOKAKLAR DİZİSİNE KINAMA


Mersin Yörük-Türkmen Vakfı Şube Başkanlığı,Kanal D de yayınlanmakta olan''Arka Sokaklar '' dizisi son bölüm senaryosunda yayınlanan darbeci askerin  ''Yörük''  olarak isimlendirilmesinden dolayı Kanal D 'yi protesto ederek ,kınadı.
Aynı kınama toplantılarının, Türkiye  genelinde çeşitli illerde eş güdümlü olarak yapıldığını açıkladılar.
 Mersin Gazeteciler Cemiyetin'de yapılan toplantıya, Mersinli Yörükler Derneği  Başkanı Hidayet Dinçer , YÖRKTÜRK Başkanı Hasan Dündar,ve  derneklerin Anamur,Silifke, Tarsus  temsilcisi
Onursal Başkan Aslan Küçük katıldı..
 Aslan Küçük açıklamasında şunları söyledi   basın bildirisi okuyarak şunları söyledi.
''Yörük demek Türkiye Cumhuriyetidir,Vatan savunmasında her yerde, tarihten bu yana Yörükler hep hazır bulunmuşlardır,şuursuzca hazırlanan senaryoda Yörük isminin,darbeci askere verilmesi, aşağılayıcıdır, yanlış  bir biçimde kamuoyuna sunulmuştur. Aynı şekilde geçmişte de hayali bir örgüt yaratıp Türk Milletinin temel değerlerinden biri olan Ergenekon ismi kullanılıp,  köklerimize saldırı da bulunulmuştur.Türk ve Dünya kamuoyu iyi bilmelidir ki; Yörükler var oldukça bu toprakların kardeşliğine kimse dokunamayacaktır.
Yine aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişiminde başlarını dışarı çıkaramayanların yanı sıra, YÖRÜKLER  15 Temmuz' da en baş safta bu darbe girişimini protesto etmişlerdir.
Günümüzde hainin hangi kılıkla,karşımıza çıkacağını kestiremiyoruz.Bu ihanetçi,bazen  sermaye grup bazen siyasetçi,bazen bürokrat,cemaat,sanatçı bazen de güvenlik görevlisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu bin yıldır süren, ülkemize yapılan bir oyundur,Türk milletini sindirmek isteyen haçlı iradenin türlü alanlardaki oyunudur.Amaçları temel değerlerimize saldırıdır. Kanal D den derhal özür dilemesini bekliyor,kimsenin bir daha YÖRÜKLERE dil uzatmamasını istiyoruz.''

0 Yorumlar

Yorum Gönder