GENEL SEKRETER KUTLUGÜN GÖREVE BAŞLADI


Başbakan Müşavirliği ve Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Vekilliği’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanan Devran Kutlugün, görevine başladı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanan Devran Kutlugün, bu haberi sosyal medya hesabından “Değerli dostlar, hayatımın 28 yılını geçirdiğim Başbakanlıktan ayrılıyorum. Bundan sonraki kamu görevim Mersin Büyükşehir Genel Sekreteri olarak devam edecektir. Dualarınız her daim önemlidir. Allah utandırmasın” şeklinde duyurmuştu.
Ankara doğumlu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kutlugün, Gazi Üniversitesi’nde “Siyasal İletişim ve Propaganda” üzerine yüksek lisans ve doktora yapmış, Başbakanlık’ta önemli görevler üstlenmişti.
Kutlugün, Ankara Yenimahalle Belediye Başkan adaylığı sırasında “Mutlu günler için Kutlugün’ler” sloganıyla dikkat çekmiş, gerek gazete ve dergilerde, gerekse akademik çevrede sayısız projeye imza atmıştı. Devran Kutlugün, çalışma hayatını son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevinde sürdürecek.
Devran Kutlugün kimdir?
1964 yılında Ankara-Çamlıdere-Çukurören köyünde dünyaya gelen Devran Kutlugün, 1982 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü başarıyla tamamladı. Daha sonra,  aynı üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Anabilim Dalında “Siyasal İletişim ve Propaganda” üzerine yüksek lisans yaptı ve yine aynı alanda doktora çalışmalarına devam etti.
Üniversite eğitimi boyunca Bizim Ocak, Yeni Düşünce gibi yayınlar başta olmak üzere, çok sayıda gazete ve dergide aktif şekilde vazife alan Kutlugün, 1987-1988 yıllarında Yeni Düşünce Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi.
1988 yılında, mezunu olduğu fakültede Eğitim Uzmanı olarak göreve başlayan Kutlugün, siyasal iletişim, propaganda ve seçmen motivasyonu konularında akademik çalışmalar gerçekleştirdi.
Kamuoyu araştırmaları ve seçim kampanyaları konusunda ihtisas sahibi olan Kutlugün, bugüne kadar birçok kuruma ve siyasetçiye siyasi danışmanlık yaptı.
1997 yılından itibaren Başbakanlık’ta görev alan Kutlugün, sırasıyla Başbakan Müşavirliği, Turban A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Yardımcılığı, Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Vekilliği görevlerini yürüttü; Başbakanlık Müşaviri olarak kamu görevine devam etti.
Gerek akademik gerekse bürokratik hayatı boyunca Ankara ve Türkiye’de siyasi, sosyal ve kültürel faaliyetler içinde olan, bu tür çalışmalara destek veren Kutlugün, evli, 2 çocuk sahibi ve İngilizce biliyor.


0 Yorumlar

Yorum Gönder