BAŞKAN CAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
Belediye Başkanı Şevket Can, “Zafer Haftası” nedeniyle yayınladığı mesajda, 30 Ağustos’un Aziz Atatürk’ün önderliğinde başlatılan bir büyük mücadelenin doruğa tırmandığı gün olduğunu belirtti.
26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta nihai hedefe ulaşan Büyük Taarruz’un bütün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Başkan Can, “Bugün, bağımsızlığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz Büyük Zafer'in 94’ncü yıl dönümüdür.
Atalarımız, dedelerimiz tarafından tüm bölgelerden başlatılan kutsal mücadelenin, 26 Ağustos’ta başlayan son hamlesinin neticelendiği zaferin adıdır 30 Ağustos.
Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları atalarımızın yegâne emaneti olup, dünden aldığımız ilhamla, gelecekte daha huzurlu ve güçlü olacak, bu topraklarda ilelebet varlığımızı sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugünde verecek bir parça toprağımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerimiz, çizilecek sınırımız ve parçalanacak devletimiz asla yoktur ve olmayacaktır” dedi.
Türkiye’nin içinden geçtiği zor günleri de birlik ve beraberlikle atlatacağını vurgulayan Başkan Can, “15 Temmuz akşamı ülkemiz genelinde başlatılan, millet iradesi ve Türk milleti hedef alınan kanlı darbe ve işgal girişimi, arkasından bin yıllık kardeşliğimizin ortadan kaldırılarak ülkemizi kaos ortamına sokmak amacıyla ülkemizin değişik yerlerinde yapılan terör eylemleriyle zor günler geçiriyoruz. Bu eylemler nedeni ile hemen her gün savunmasız insanlarımız hedef alınıyor, ya da kalleşçe kurulan tuzaklarda güvenlik güçlerimiz şehit ediliyor. Amaçları ve kime hizmet ettikleri belli olan kendini bilmez caniler, kadın erkek, yaşlı genç, sivil asker demeden, çocukları bile kullanarak hain planlarını uygulamaya devam ediyorlar. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere emanet edilen, adına anavatan dediğimiz ve her türlü değerimizin üstünde tuttuğumuz, uğruna canlarımızı vermekten çekinmediğimiz eşsiz ülkemizi; çapulculara bırakacak değiliz. Biz bu ülkeyi kolay bulmadık. Bizim başka gidecek yerimiz de yok, gitme niyetimizde. Bu millet bir araya gelerek ortaya koyduğu iradesi ile, güvenlik güçleri ile bu hain planların üstesinden gelecek güçte ve azimdedir. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz üzerine oynanan oyunlara gelmeyelim. Biz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışına sahip bir milletin evlatlarıyız ve bu şekilde yetiştirildik. Dünyada hiçbir güç, hiçbir teknoloji, hiçbir anlayış bizi bu yoldan döndüremez. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 94. yıl dönümünde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, Türk milletinin Zafer bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder