AYDIN POLATÇI BAŞPEHLİVAN OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin Silifke ilçesi Kırobası (Mara) Yaylası’nda yapılan ayağında, Kırkpınar başpehlivanlarından 2 kez Avrupa şampiyonluğu ve bir kez Dünya şampiyonluğu bulunan Aydın Polatçı birinci oldu. Başpehlivanlar kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz verdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin Silifke ilçesi Mara Yaylası’nda yapılan ayağı kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonu olan çok sayıda güreşçi, Mara Yaylası er meydanında ter dökerken, +96 kilo başpehlivanlar kategorisinde Aydın Polatçı birinci oldu.
Halkın büyük ilgi gösterdiği güreş müsabakalarına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP 23. Dönem Mersin Milletvekili Kadir Ural, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Müsabakalarda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de düzenlenen Karakucak güreşlerinden ülkemizi Avrupa’da ve dünyada temsil edecek sporcuların çıkacağına inandığını ifade ederek, “Bizim bu etkinlikleri yapmamızdaki ana gayemiz; milletimizin beraberlik ve birliğini öne çıkarmak, vatandaşlarımızı bayrak ve vatan ortak paydasında buluşturmak ve bizden sonraki kuşaklara daha rahat, refah içinde bir gelecek bırakmak. Bunu da kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkarak yapabiliriz. Olimpiyatlarda en fazla madalya aldığımız branş ata sporumuz güreşlerdir. Gençlerimiz kendilerinden büyük abilerinin burada güreştiğini görerek, onları örnek alacak ve onlar da bu spora gönül verecekler. Bu er meydanlarından bayrağımızı göndere çektirecek, Avrupa’da ve dünyada başarılar elde edecek güreşçilerimizin çıkacağına inanıyorum” dedi.
“Vatan Haini Arıyorlarsa Onların Nerede Olduğu Bellidir”
Konuşmasının devamında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocamaz, “Verilen tavizler bu süreçleri doğurdu ve milletimiz, ülkemiz ağır bedeller ödemek zorunda bırakıldı. Huzur, barış ve kardeşlik içerisinde olmamızdan, vatanımıza, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkmamızdan rahatsız olan hainler her dönemde olmuştur. 15 Temmuz’da da Türk milleti büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu ve vatanına, milletine sahip çıktı. Bu süreç cadı avına dönüştürülmemelidir. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenleri arıyorlarsa onların nerde olduğu ve onlara bu imkanları verenler bellidir. Şehirlerin sokaklarını tünellere çevirenler bellidir” şeklinde konuştu.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yaptığı konuşmada, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinde ‘Yolsuzluğu ve susuzluğu bitireceğim’ demişti. Var gücüyle çalışarak, büyük bir bölümün sıkıntısını halletti. Kuraklıktan yaşanan sıkıntılar dışında problemin büyük bölümü çözüldü. Bu hizmetlerin yanında kültürel hizmetlere de yer vererek, ata sporumuzun yaşatılması anlamında oldukça anlamlı etkinlere imzasını atıyor” ifadelerine yer verirken, terörle mücadele konusunda ise iktidarın bahanelere sığındığını belirtti.
Şimşek, “Siyasi iktidar artık bahane üretmesin. Meclise terörle mücadele ile ilgili ne getirdilerse hep onlardan önce el kaldırdık. Terörle mücadeleyi cadı avına dönüştürdüler. Atanan emniyet müdürlerini kim atadı, kim göreve getirdi? Bu bölgelerde Erdemli’de Silifke’de Anamur’da Torosların eteğinde askere, polise kurşun sıkan tek bir insan yetişmemiştir. ‘Senin çocuğun okula gitti, dershaneye gitti, sen niye bu hesaba para yatırdın?’ gibi anlayışlardan vazgeçilmeli, gerçek teröristlerin peşine düşülmelidir” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında başlayan güreş karşılaşmalarında, +96 kiloda ter döken Kırkpınar başpehlivanlarından 2 kez Avrupa şampiyonluğu ve bir kez Dünya şampiyonluğu bulunan Aydın Polatçı birinci olurken, yine Avrupa şampiyonluğu bulunan Fatih Yaşarlı ikinci oldu. Üçüncülüğü ise İsa Göçen ve Hüseyin Gündüz paylaştı. Müsabakaların ardından dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder