YIL SONUNA KADAR 5 ÖNEMLİ PROJENİN TEMELİ ATILACAK


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2016 yılının sonuna kadar 5 önemli projenin temelini atmayı hedeflediklerini söyledi.
Seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Can, bölgenin ihtiyacına göre hizmet verdiklerini kaydetti.
Tarsus’un yıllardan beri hayali olan Berdan Nehri Projesi için ihale hazırlıklarının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Can, Berdan Nehrini etap etap yapacaklarını söyledi.
Başkan Can, “Yıl sonuna kadar Berdan Nehri, Arena Kongre Merkezi, şehit yakınları, gaziler ve engelliler için konut, 75. Yıl Açık Hava Gösteri merkezinin yerine karma otel ve semt pazarları çatılarında güneş enerjisinden elektrik üretimi projelerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 BERDAN PROJESİ
Berdan Nehri projesi kapsamında D-400 karayolu ile Jüstinyen Köprüsü arasında kalan alanı ilk olarak hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Can, “Berdan Nehri kenarı bizim iddialı bir projemizdi. Adana’da baraj, Mersin’de deniz var, bizim neden nehir kenarında mesire yerlerimiz, lokantalarımız, yürüyüş yollarımız olmasın demiştik. Bu bizim zenginliğimiz, bu zenginliği de ortaya çıkarmak için çalışma yapıyoruz. İnşallah burayı yaptığımız zaman D-400’den Devlet Bahçeli Bulvarı’na kadar Berdan Nehri nezih bir ortama kavuşacak ve Adanalı, Mersinli vatandaşlarımızı burada misafir edeceğiz. Şehrimizin tanıtımında görsel olarak katkı sağlayacak ve vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği nezih bir ortam olacak.  Burayı bölüm bölüm yapacağız” ifadesini kullandı.
 10 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU
Başkan Can, “Kırklarsırtı Mahallesi’nde bulunan Aydoğanlar Cami’nin yanına 10 bin kişilik spor salonu yapacağız. Burada, bale, sergi salonu, sosyal tesisler, açık hava sineması ile çeşitli kurslar için bölümler olacak. Yıl sonuna kadar temelini atmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 KARMA OTEL TARSUS’A RENK KATACAK
Başkan Can, Açık Hava Gösteri Merkezinin yerine karma otel yapacaklarını belirterek, “Açık Hava Gösteri Merkezi’nin yerine karma otel projesi hazırlıyoruz. Otel, konut ve işyeri ile ofisten oluşan karma bir proje olacak. Bu projemiz şehrimize ayrı bir renk katacak ve konaklama sorununu çözmüş olacağız” dedi.
 ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER VE ENGELLİLERE KONUT
Yeni bir konut hamlesi başlatacaklarını vurgulayan Başkan Can, “Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Aşiyan tesisleri yanına şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir konut projesini hizmete geçirmek istiyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkenin huzur ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimizin geride kalan yakınlarına sahip çıkmak, boynumuzun borcudur” cümlesini kullandı.
 SEMT PAZARLARINDA ELEKTRİK
Kapalı Semt Pazarlarının çatılarında elektrik elde edeceklerini ifade eden Başkan Can, “Kendi elektriğimizi üreteceğiz. Tarsus Belediyesi olarak 2.5 megavatlık güneş enerjisi lisansı aldık.  Tarsus’ta bulunan Pazar Yerlerinin çatılarına  güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi ve elektrik üretmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tarsus’u çok güzel günlerin beklediğini kaydeden Başkan Can, projeleri tek tek  hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, her hizmetin Tarsuslulara hayırlı olmasını diledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder