HZ. DANİYAL MAKAMI MEYDANINDA İLK İFTAR AÇILDI


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilk iftarını  bereket peygamberi olarak bilinen ve Türkiye’de tek peygamber kabri olan Hz. Daniyal Makamı Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte açtı.
İftar programında Eshab-ı Kehf ilahi grubu ilahiler seslendirdi, okunan dua ile oruçlar hep birlikte açıldı.
Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Can, Ramazan ayında Tarsusluların gönüllerini birleştirdiklerini söyledi.
Ramazan ayı boyunca Hz. Daniyal Makamı Meydanı'nda iftarda 3 çeşit yemek ve sahurda kahvaltı ve çorba verdiklerini ifade eden Başkan Can, bu yıl hayırsever işadamları, kurum ve kuruluşlarının da katkı sağladığını söyledi.
Başkan Can, “Sabaha karşı ilk sahurumuzu bu mekanda yaparken, şimdi ilk iftarımızı hep birlikte yine bu meydanda yapıyoruz. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan Ramazan orucumuzu tutarız. Allah herkesin oruçlarını kabul etsin. Ramazan güzellik ve bereket ayı olup, dinimizde 11 ayın sultanı olarak kabul edilir.  İnsanların birbirleri ile kaynaşmasını sağladığı gibi yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun şekilde yaşandığı aydır. Müslümanlar için oruç tutma ibadetinin yerine getirildiği, sahur vaktinden iftar vaktine kadar sabrederek nefislerin terbiye edildiği, Allah rızasının kazanıldığı aydır ramazan.
Bereketin bol olduğu, insanların birbirleri ile yardımlaşmayı ibadet olarak kabul ettiği,  birbirlerine iyilik yaptığı, ihtiyacı olanların gerektiğinde kendi evlerinde misafir ederek ağırlandığı, arkadaşlık, dostluk, merhamet gibi ulvi değerlerin ön plana çıktığı kutsal değerlerin yeniden hatırlandığı ve gelecek nesillere aktarıldığı en kutsal ayımızdır ramazan. Bizde, tüm İslam alemi için kutsal olarak kabul edilen ramazan ayı içerisinde dinimizin emrettiği şekilde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderebilmek, bir arada yapılacak sahur ve iftar yemekleri ile kaynaşmayı sağlamak adına ramazan ayı boyunca her gün bereket peygamberi Hz. Daniyal Peygamberin mekanında yemek veriyoruz. Bir ay boyunca devam edecek olan yemek programımıza hayırsever işadamları, kurum ve kuruluşlarda katkı sunuyorlar. Programlarımıza katkıları olan bütün hemşehirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bugün buradaki birlik ve beraberliğimizin tüm Tarsus’umuza, ülkemize ve tüm İslam dünyasına yansımasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.
Tarsus Müftüsü Hayri Erenay’ın yaptığı dua ile program sona erdi.
İlk iftara Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Vedat Topak, Belediye Başkanı Şevket Can, Müftü Hayri Erenay, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, AKP İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ile 5 binin üzerinde vatandaş katıldı.



0 Yorumlar

Yorum Gönder