KUYUCUOĞLU: MERSİNLİ ÇİFTÇİ NAKAVT OLDU


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, beraberindeki CHP yöneticileri ile birlikte, Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliklerini ziyaret etti ve üreticilerin sorunlarını dinledi.
Yüzlerce üyesi bulunan Örtü Altı Sebze Üreticileri Birlikleri; bu ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederken, Mersinli üreticilerin son 15 yılın en zor günlerini yaşadıklarını dile getirdiler. 2002 yılından bu yana her yıl gerilediklerini ve hiç bir devlet desteğinden yararlanamadıklarını söyleyen üreticiler, Mersinli üreticiler olarak Güneydoğu'ya ürün sattıklarını fakat son zamanlarda o bölgede yaşananların bu satışları da durdurduğundan yakındılar. Üstüne bir de Rusya ile yaşananlar eklendiğinde ihraç pazarlarının neredeyse bittiğini ve Mersinli çiftçilerin yaşananlardan sonra adeta NAKAVT olduğunu söylediler.
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise, ''Silifke'de, Erdemli’de olduğu gibi Akdeniz'de örtü altı üretim yapan çiftçimiz zor durumda, acil önlem alınmazsa üreticimizin ürünleri dalında, tarlasında, serasında kalacak, zor günler yaşayan üreticimize devlet desteğini bir an önce ulaştırmalı, çözüm bulmalıdır '' dedi.
Kuyucuoğlu açıklamasında, uygulanan yanlış politikalar neticesinde, ürettiğinin ve emeğinin karşılığını alamayan çiftçimizin, mazot, elektrik gibi girdilerle de beli bükülmüştür. Sağlıklı bir tarım politikası olmayan hükümet, gerek Güneydoğu'da yaşanan, gerek Rusya ile yaşananların ardından çiftçimizi, üreticimizi ve tarım sektörünü durma noktasına getirmiştir'' dedi. Serdal Kuyucuoğlu, ''Üreticimiz, 2002 yılında verilen taban fiyatlarını, yıl 2016 olmuş halen o fiyatları bulamamıştır'' dedi. Üretici ve tüketici arasında birilerinin olmaması gerektiğini, üretenin emeğinin karşılığını aldığı, halkımızın ise kaliteli ve ekonomik ürünlere ulaşması gerektiğini ifade eden Kuyucuoğlu, ''Mersinli üreticilerimizin daima yanlarındayım, meclis de onların sesi olmaya devam edeceğim '' dedi.

Kuyucuoğlu’nun Mersin Ziraat Odası ve Sulama Birliği ziyaretinde de çiftçilerin sorunları dile getirildi. Sulama Birlikleri; Doğuda uygulanan %59 elektrik indiriminin Mersin için de uygulanması gerektiğini belirtti.  Üreticilerin elektrik borçlarının aylık değil de yılda 1 ya da iki defada ödenmesi talebini mecliste dile getireceğini belirten Kuyucuoğlu, Ankara’ya döner dönmez TBMM’nin 12 Nisan Salı günkü birleşiminde konuyu ilgili Bakan’a iletilmesi ve çözüm üretilmesi amacıyla genel kurulda sözlü olarak gündeme getirmiştir.

0 Yorumlar

Yorum Gönder