ÇOCUKLARA DİLENCİLİK YAPTIRAN SURİYELİ YAKALANDI


Tarsus Beleyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin dilenci operasyonunda ilginç bir olayla karşılaştı. Yapılan çalışmalarda, Suriye uyruklu olduğu belirlenen A.E. isimli şahsın Tarsus’un çeşitli yerlerinden 7 çocuğa dilencilik yaptırdığını tespit etti. Zabıta ekipleri, Yeni Ömerli Mahallesi Atilla Sunay Üst Geçidi üstünde Suriye uyruklu A.E. ve dilencilik yapan 7 çocuk Tarsus Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, insanların duygularını istismar etmelerine izin vermeyeceklerini belirtti. Başkan Can, “Gerek yerli vatandaşı olsun, gerekse yabancı uyruklu olsun vatandaşlarımızın dini duygularını ve vicdanlarını sömürerek kanunlara aykırı bir şekilde çoğu zamanda trafikte kendi canlarını ve sürücülerin canlarını da risk altına atarak haksız kazanç etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Başkan Can, çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ve kanunlar çerçevesinde cezai işlemler uygulanacağını, konuyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti. Söz konusu yabancı uyruklu dilenciler resmi işlemleri tamamladıktan sonra ülkelerine gönderileceği bildirildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder