ANADOLU ŞAMPİYONASININ SAYI KRALI TARSUS AMERİKAN KOLEJİ’NDEN


Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) basketbol takımı potanın yıldızı olmaya devam ediyor. Basketbolda geçtiğimiz ay düzenlenen turnuvalarda Bölge Şampiyonu olan Tarsus Amerikan Koleji Spor Kulübü Genç Erkek Basketbol Takımı, şimdi de Anadolu Şampiyonası’nda kupaları topladı. TAC Basketbol Takımı, Konya’da düzenlenen Anadolu Şampiyonasını 3. sırada tamamlarken, takımın oyuncusu Emre Öztürk de şampiyonanın ‘Sayı Kralı’ olmayı başardı.

Tarsus Amerikan Koleji Spor Kulübü Genç Erkek Basketbol Takımı, geçtiğimiz ay düzenlenen turnuvalarda Bölge Şampiyonu olarak Mersin’i temsil etmeye hak kazanmıştı. TAC Genç Erkek Basketbol Takımı, Bölge Şampiyonu olduktan sonra 5 – 9 Nisan 2016 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Anadolu Şampiyonasına katıldı.

MERSİN’İ TEMSİL ETTİ
Toplam 8 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Şampiyonasında çekilen kura neticesinde; TAC Genç Erkek Basketbol Takımı, A grubunda Zonguldak Ereğli Demir Çelik S.K., Muğla Orman S.K. ve Banvit Basketbol S.K. ile aynı grupta yer aldı. B grubu ise Diyarbakır Selahattin Eyyubi Üniversitesi S.K., Trabzonspor B.K., Sakarya Büyükşehir Belediye S.K.  ve Manisa Akhisar Belediye S.K. şeklinde oluşturuldu.

TAC Basketbol Takımı, ilk gün Zonguldak Ereğli Demir Çelik S.K’nü 78 – 73 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. İkinci gün ise Muğla Orman S.K’nü 87 – 65 ile geçen gençler, üçüncü gün Banvit Basketbol S.K ile grup birinciliği müsabakasına çıkma hakkını elde etmiş oldu. Son anına kadar güzel ve çekişmeli geçen maç neticesinde Banvit Basketbol S.K’ne 85 – 74 yenilen TAC takımı, A grubunda bir yenilgi ile ikinci oldu ve 4’lü final grubuna kaldı.

SAYI KRALI TAC’DEN

4’lü final grubunun ilk maçında, B grubu birincisi yenilgisiz Trabzonspor B.K ile karşılaşan TAC Genç Erkek Basketbol Takımı, maçı 87 – 70 kaybetti. Son gün ise Manisa Akhisar Belediye S.K’nü yüksek skorlu geçen maç neticesinde 112 – 104 yenen TAC’nin gençleri, Anadolu Şampiyonasını 3. sırada tamamlayarak turnuvayı sonlandırdı. Anadolu Şampiyonasının ‘Sayı Kralı’ ödülünü ise TAC oyuncusu Emre Öztürk kazandı.

Anadolu Şampiyonası sıralaması:
1 - Banvit Basketbol S.K.
2 - Trabzonspor B.K.
3 – Tarsus Amerikan Koleji S.K.
4 - Manisa Akhisar Belediye S.K.
5 – Sakarya Büyükşehir Belediye S.K.
6 - Muğla Orman S.K.
7 - Diyarbakır Selahattin Eyyubi Üniversitesi S.K.
8 - Zonguldak Ereğli Demir Çelik S.K. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder