TARSUS’TA PARKLAR ENGELLİLERE GÖRE DÜZENLENİYOR


AŞKAN CAN, “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA AYRI BİR DEĞER VERİYORUZ”
Tarsus Belediyesi engellilere yönelik bir çalışmaya imza atarak, 5 parkı engellilere göre düzenliyor. Engelli çocukların da diğer arkadaşları gibi parklarda istedikleri gibi zaman geçirmeleri, oyun aletlerinde gönüllerince eğlenmeleri için çalışmalara başladı.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 5 parkta, engelli çocuklar için tasarlanan oyun aletlerinin yerleştirileceğini, çocuk engellilere uygun hale getirileceğini belirtti.
Başkan Can, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Yeşilyurt, Rauf Denktaş, Mehmetçik, Derviş Eroğlu ve Turan Yazgan parkındaki belirlenmiş olan oyun alanlarının alt kısmı kauçuk zeminle döşenerek engelli çocukların rahat bir şekilde kullanabileceği oyuncaklar monte edileceğini ifade etti. Engelli vatandaşlara ayrı bir değer verdiklerini ifade eden Başkan Can, engelli insanların daha sağlıklı ortamlarda hayatlarına devam edebilecekleri mekanları oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti. Engelliler için Kırklarsırtı Mahallesi’nde bölgede özellikli tek Engelsiz Park’ı hizmete açtıklarını belirten Başkan Can, “Bütün kesimi düşündüğümüz gibi engelli vatandaşlarımıza da ayrı bir değer veriyoruz. Göreve başlarken dile getirdiğimiz, her kesime eşit hizmet anlayışımızı hayata geçiriyoruz. Parklarımızda engelli vatandaşlarımız da oyun aletlerinden faydalanacak ve güzel zaman geçirecekler” 
5 Park içerisinde yer alacak çocuk oyun alanının kauçuk zemin üzerine kurulu olacağının altını çizen Başkan Can, yürüme engelli olup tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların da yararlanabilmesi için oyuncakta basamaklar yerine rampa kullanımlarının mevcut olacağını belirtti.


0 Yorumlar

Yorum Gönder