KAYMAKAMLIK BİNASI TAKASLA BELEDİYEYE GEÇTİ


Tarsus Kaymakamlık binasının olduğu alan Tarsus Belediyesine geçti. Tarsus Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen törenle, tapular alındı.
Tarsus’a yeni Hükümet konağı yapılması için Kaymakam Bekir Atmaca ile Belediye Başkanı arasında takas protokolü ve tapu trampalarının yapımı gerçekleştirildi.
Törende konuşan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus’a yeni hükümet konağının yapılmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.
Kaymakam Atmaca, “Bilindiği gibi yıllardır içinde bulunduğumuz mevcut Hükümet konağının kullanılamaz ve acil tahliye kararı vardı. Kaymakamlık ve Belediye  olarak Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Valilik nezdinde yoğun bir çalışma sergiledik.
Neil Armstrong aya ayak bastığında böyle birşey söylemişti biliyorsunuz. ‘Benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım’ demişti. Tapu devri belki bizim için küçük bir adım olsa bile Tarsus’umuzun geleceği için büyük bir adım. Bu olaya o şekilde bakıyoruz. Belediye Başkanımızla, Milli Emlak Müdürlüğümüzle, Tapuyla gerçekten çok güzel bir çalışma yaparak Başbakanlık nezdinde, Maliye Bakanlığı nezdinde, Valilik, Defterdarlık yine belediyemizin ilgili kurumları, belediye meclisimizin, encümenimizin de almış olduğu kararlar doğrultusunda ilçemizde bir hükümet konağı yapılması için, mevcut Emniyet Müdürlüğümüzün hemen yanında yaklaşık 10 bin m2’lik yeri, belediyemizle yine hazineye ait birkaç yeri takas yapmak suretiyle takas işlemini başlattık. Ve geçtiğimiz hafta içerisinde de Maliye Bakanlığından olumlu görüş geldi, bugünde burada inşallah tapuları karşılıklı olarak imzalayıp devredeceğiz. Biz tapuyu alacağız, yine takasla belediyeye verdiğimiz yerlerin tapularını da belediyeye vereceğiz. Ben hem belediyemiz için, hem bizim için hem de Tarsus’umuz için atılan bu adımların yapılan bu çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Tarsus’a güzel bir meydan kazandıracaklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, mevcut Hükümet konağının sağlam olmaması nedeniyle oturulamaz raporu bulunduğunu ve Kaymakamlıkla bu konuda yoğun bir çalışma sergilediklerini ifade etti.
Başkan Can, “Mevcut hükümet konağı binası oturmaz raporu olduğundan dolayı bizde belediyemiz olarak kaymakamlık binasına karşılık yer teklif ettik. Özgecan Spor Kompleksinin olduğu Tarsus İdman Yurdu’nun altyapısının çalışma yaptığı yerdir. Bu yer toplamda 10.800 metrekarelik alana tekabül ediyor. Sağ olsun biz Hasan Göç Bey zamanında görüşmelerini yaptık, Kaymakamımız da göreve geldikten sonra bu işi hızlandırarak. Bu yerle ilgili gerekli görüşmeleri, Vali beye gerekirse kendisi iletti, gerekirse bizler ilettik. Netice itibariyle trampa işi başlamış oldu. Sağ olsun Milli Emlak müdürümüz de, belediye içi mesai arkadaşlarımız da yer tespitlerini yaptıktan sonra bu süreci başlattık. Şu anda bu süreçte imza yetkisi direk Başbakanımız da imzaladıktan sonra Maliye Bakanımız imzaladı ve ondan sonra Valimiz ve defterdarlarımız.  Sonuçta bugünlere geldik. Bu yer, bu yere karşılıkta Tarsus Belediyesi olarak bizler biraz önce tapu müdürümüzün bahsettiği gibi; şu anki mevcut Kırklarsırtı Mahallesindeki Hilal Konutları arkasında bulunan Milli Emlak Müdürlüğümüze bağlı olan arsa, ikincisi; şu anki Havana Bisküvisi diye nitelendirdiğimiz yerin karşısında bulunan boş arsa, üçüncüsü de; Maliye Binası yani eski Şehit Kerim ile Kızılmurat Vergi Dairesinin bulunduğu bina, Tarsus Belediyesine tapusu geçiyor. Buna karşılıkta biraz önceki bahsettiğim eski itfaiye müdürlüğü, emniyet müdürlüğümüzün yan tarafındaki spor kompleksi de Milli Emlak Müdürlüğümüze geçiyor. İnşallah bu süreç hem kurumumuza hem de Kaymakamımıza hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Gönlümüzden geçen inşallah bu inşaatın bir anca önce başlaması ve inşaatımızda hükümet konağı olarak değil de, Valilik konağı olaraktan ivme kazanır diyorum. Gönlümden geçen de bu yeni  binaya kaymakamlık olarak değil de Vali Beyin oturmasını Yüce Rabbim nasip etsin diyorum.  Tarsuslulara ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve tapular karşılıklı olarak takas edildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder