BAŞBAKAN YARDIMCISI LÜTFİ ELVAN YENİ SANAYİ SİTESİ İLE İLGİLİ TALİMATI VERDİ: NE GEREKİYORSA YAPILSIN


S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak ve AK Parti Mersin Milletvekili Sayın Hacı Özkan'ın öncülüğündeki heyet ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret ederek Mersin’de yapılması gündemde olan yeni Sanayi Sitesi ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.
 S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Ak Parti Mersin Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ı beraberinde Mersin’deki Oda Başkanları ile birlikte ziyaret ederek Mersin’de esnafın yaşadığı sorunları masaya yatırdı. Uzun süredir gündemde olan yeni sanayi sitesi ile ilgili de somut adımların atıldığı toplantıda S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte hareket ederek bin 600 dönümlük bir arazinin satın alınarak yeni Sanayi Sitesi’nin buraya kurulması kararı alındı ve Bakan Elvan tarafından talimat verildi.
15 MİLYON TL KREDİ İHTİYACIMIZ VAR
Kurmayı hedefledikleri yeni sanayi sitesi ve yaşadıkları sorunlarla ilgili de Başbakan Yardımcısı Elvan’a bilgiler veren Başkan Yelkovan, “Branş sanayi siteleri kuruyoruz. Madeni Sanatkarlar Odası olarak 400-500 dükkana ihtiyacım var. Mobilyacıların ihtiyacı var. Biz artık kentin içinde gürültü ve görüntü kirliliği yaratan hiçbir esnaf olmasını istemiyoruz. Bakanlık 100 dönüme tamamlayıp, proje getirmemizi istiyor. Yeni bir sanayi sitesi için şahıslardan toplayarak 26 buçuk dönüm arazi aldık. Şimdi biz bu araziyi 100 dönüme tamamlamak için mücadele ediyoruz. Halk Bankası bize krediyi çıkarırsa biz bu işi çözeriz. Bize gereken kredi 15 milyon. Bizim bir başlangıç yapmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.
Yelkovan, Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak ile AK Parti Mersin Milletvekili Sayın Hacı Özkan'a ve sıcak konukseverliğinden dolayı Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan'a teşekkür etti.
KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Yelkovan’ın ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’da Mersin esnafının sanayi sitesi problemini yakından takip ettiğini belirterek, “Mersin’e geldiğim zaman özellikle esnaf odaları ile yaptığım görüşmelerde mevcut sanayi sitesinin artık ihtiyacı karşılayamadığının bilgisini alıyordum. Şuan yapılmak istenen yeni sanayi sitesi ile ilgili de daha önce Sabit Bey ile görüş alış verişinde bulunduk. Geldiğimiz noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bin 600 dönümlük bir arazi satın alınarak buraya yeni bir sanayi sitesi yapılması için gerekli talimatları veriyorum. BU günden sonra yeni sanayi sitesinin temelinin atılmasına kadar konunun takipçisi olacağımı herkesin bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder