ŞİMŞEK, TERÖR SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI


MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek terör sorununu meclise taşıdı. Son dönemlerde artan terör olaylarının ülke çapında bir kaosa neden olduğunu, daha önemli ve acı olanı ise terör saldırıları sebebiyle her gün ülkemizin dört bir yanından şehit haberleri geldiğini vurgulayan Şimşek, gündemdeki terör olaylarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu. “Son 33 günde 48 kahraman evladımızı şehit verdik.” Ayrıca bölücü terör örgütü sadece askeri birlikleri hedef almamış sivillere yönelik katliamlarda yapmıştır. Önceki yıllarda terör faaliyetlerini kırsalda ve dağlık alanlarda gerçekleştiren PKK terör örgütü, son yıllarda eylemlerini şehir merkezlerine taşımıştır.2013 senesinde Kobani’ye yerleşen bölücü terör örgütü Suriye iç savaşı ile beraber şehir savaşını ve hendek kazmayı  da öğrenmiştir. “

ASKERLERİMİZİN BÜYÜK BİR KISMI KANAS VE EL YAPIMI PATLAYICI İLE ŞEHİT OLMUŞTUR.
Bölücü terör örgütüne yapılan silah yardımlarına değinen ŞİMŞEK “PKK terör örgütüne yapılan baskınlarda 1 adet kanas avcı tüfeği, 41 adet anti personel roket mühimmatı, 48 adet atni tank roket mühimmatı, 90 roket atar sevk motoru ve çelik yelek delme özelliğine sahip mermiler ele geçirilmiştir. Yine yapılan baskınlarda ne yazık ki çelik yelek delici kanas diye tabir edilen avcı tüfekleri ele geçirilmiştir. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, silahların menzili 1500-2000 m civarındadır. İlk defa 2012 yılında örgütün elinde görülmeye başlanan bu silahla ilgili neden hükümet zamanında gerekli önlemleri almamıştır. Buradan da anlaşılacağı gibi PKK terör örgütünün maddi kaynakları ve silah akışı kesilmedikçe, PKK elinde bulunan silah envanterini çeşitlendirecek ve dolayısı ile terör eylemleri artacaktır.

TERÖR ÖRGÜTÜ MALİ KAYNAKLARI NERDEN SAĞLIYOR
Terör örgütünün mali kaynaklarına değinen ŞİMŞEK, terörün mali kaynaklarının araştırılması ve yapılan silah yardımlarının nereden temin edildiğinin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasını talep ettiğini söyledi. ”Terörün mali kaynaklarının önüne geçilmedikçe ve silah yardımlarının nereden geldiği belirtilmedikçe ne yazık ki terör eylemleri giderek artacaktır. Bu sebeple meclis araştırılması açılmasını talep ettik. Yaklaşık 20 tane milletvekilimizin imzasının bulunduğu bu araştırma umarım hükümet tarafından gündeme alınır. “ şeklinde açıklamalarda bulunan ŞİMŞEK terörün bir an önce son bulmasını istediklerini, bunun için de MHP olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder