MERSİN’DE 0 RH (-) KANA İHTİYAÇ VAR


Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, kan bağışının önemine dikkat çekerek, stoklarda yeteri kadar kan bulunmadığı söyledi. Erdem, “Mersin’de özellikle 0 Rh negatif kan grubuna ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızdan kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, kan stoklarının istenilen seviyede olmadığını belirtti. Erdem, “Mersin halkını kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum. Her zaman için kana ihtiyaç vardır. Kan stokumuzun daha fazla düşmesi korkusu yaşıyoruz. Lütfen herkes kan toplama merkezlerimize gelerek kan bağışında bulunsun. Bugün başkasına ihtiyaç olan kan, yarın kendimize ya da en yakınımıza ihtiyaç olabilir. Bu düşünceyle hareket etmemiz gerekiyor" dedi.


Mersin stoklarında en fazla bulunan kanın A Rh (+) Pozitif grubu olduğunu ifade eden Necmi Erdem, “Buna rağmen A Rh (+) pozitif kan dahi yeterli sayıda değil. 0 Rh (-) negatif kan da ise ciddi sıkıntı var. Her gruptan kanı stoklarımızda bulundurmak durumundayız. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricam, kan bağışını önemsesinler. Kan grubu ayırt etmeden kan bağışında bulunsunlar” açıklamasını yaptı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder